Jelenlegi hely

Nemzetközi Jóga nap

2018. június 24-én (vasárnap) az Indiai Nagykövetség idén 4. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Jóga napot és 3. alkalommal a Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivált Magyarország-szerte, többek között Miskolcon is, melynek helyszíne a Szent István tér lesz.

Június 21-én világszerte a Nemzetközi Jóga Napot ünnepeljük. Az elmúlt három év sikereit követően a Magyarországi Indiai Nagykövetség együtt működésben a helyi prominens jóga iskolákkal különböző programok megrendezésével szeretné felhívni a figyelmet az egészség tudatos életmódra azon emberek körében, akik követik India tradícióit, mind a művészetek, mind az ősi gyógymódok terén.

Idén megrendezzük a 3. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivált és a 4. Nemzetközi Jóga Napot 21 magyar városban, Alsóörs, Balatonfüred, Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Pécs, Sárvár, Somogyvámos (Krisna Valley), Sopron, Szeged, Szentendre, Veszprém és Zalakaros.

Az idei ünnep sorozat alkalmával, helyi jóga iskolák fogják bemutatni az ősi jóga gyakorlatot, amit Common Yoga Protocol-nak hívnak. A programot a helyi jóga iskolák Ankita Sood jóga szakértővel közösen dolgozták ki, aki az Indiai Nagykövetség, Budapestre delegált Jóga szakértője.

Az Indiai Kulturális Kapcsolatok Tanácsa (ICCR) két társulatot küld az idei fesztiválra; 10 tagú Namame Gange Bharatnatyam társulat és (ii) 10 tagú Manipuri néptánc csoport.

Namame Gange Bharatnatyam társulat előad egy drámai tánc koreográfiát India legszentebb folyójáról, a Gangeszről, amit már ősi idők óta szentként tisztelnek és kulturális szempontból is meghatározó egész India számára. Az előadás témája India és Magyarország kulturális integrációja a két szimbolikus folyó, a szent Gangesz és a történelmi Duna segítségével.

Manipuri népi tánccsoport előadása a Pung Cholom, ami egy nagy művészi ritkaság és kifejezetten színpadi előadásra koreografált. Ez az első alkalom, hogy Észak-Kelet Indiából néptánc csoport lép fel Magyarországon.

A Nagykövetség a Magyar Kormánnyal és a Helyi Polgármesteri Hivatalokkal dolgozik teljes együtt működésben mind a 21 városban az idei fesztivál szervezésén.

Ennek a szellemében június 23-24-én a Nagykövetség rendezésében zenei és tánc programok, nyilvános jóga órák lesznek a korábban említett városokban ország szerte. Bollywood film vetítéseket is szervezünk. Indiai művészetekben magas szinten jártas magyar művészek is szerepelnek program sorozatunkban.

További információért és részletes programért kérjük keresse fel a rendezvény Facebook oldalát: https://www.facebook.com/IDYGangesDanubeCFOI

A programterv a következő:

18:00     Megnyitó
18:10 - 19:00 Egységes jóga protokoll
19:00 - 19:45 Klasszikus Indiai táncbemutató - Bharatnayam
19:45 - 20:00 Jóga bemutató - Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület
20:00 - 20:15 Jóga bemutató - Pallay-Csontos Kata
20:15 - 20:30 Jóga bemutató - Dr. Pápai Gyula (Pallay-Csontos Kata)
20:30 - 21:15 Klasszikus Indiai táncbemutató - Manipuri Folk Dance – Pungcholum

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!