Jelenlegi hely

Digitális Médiaműveltség Szülőknek

INGYENES TÁJÉKOZTATÓ ELŐADÁS  lesz a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban

Még csak óvodás a gyermeke, de már kezeli a telefont?...Vagy serdülőkorú és mindig valami kütyün lóg?...? ....Ismeri Ön gyermeke internethasználati szokásait? Milyen közösségi oldalakat, milyen applikációkat használ?...Kik a barátai a neten? A valós életben mennyire tartja zavarónak, hogy gyermeke párhuzamosan egy "másik világban él?", és chat-el evés közben, beszégetés közben, tanulás közben?...

A gyermekek mobil-és számítógéphasználata az utóbbi években komoly vizsgálatokon esett át, szakemberek foglalkoznak a testi egészségükre, és mentális fejlődésükre gyakorolt hatásokról. Az alkohol és a drogok után a harmadik függőséget okozó dolog: az internetezés. Az internetfüggőség létezése sokáig vita tárgya volt, de mostanra a probléma léte már -sajnos- hivatalosan is elfogadottá vált.

Az internetes világot a nagyszülők épp csak "kóstolgatják", a szülők elsősorban munkájukhoz, kapcsolattartáshoz  használják, -de a gyerekek már ebbe születnek, ebben élnek. Olyan dolgokat tudnak, amikről mi még talán nem is hallottunk... Olyan  veszélyek fenyegetik őket, amelyek 5-10 évvel ezelőtt még nem léteztek.

Előadás az online világ veszélyeinek elkerüléséről, tanácsadás a különböző generációk részére. Minden érdeklődőt, szülőt, nagyszülőt, kamaszokat szeretettel várunk, korhatár nincs!

 

Témáink közül:

  • Miért vannak ma veszélyben a gyermekek?
  • Az online világ személyiség fejlődésre ható jelei, káros hatások
  • Problémás médiahasználat és függőség
  • Online média és gyermekvédelem
  • Magánszféra és nyilvánosság
  • Személyes adatok védelme
  • Hírek és álhírek
  • Mit tehet a szülő?...

 

Az előadásra REGISZTRÁLNI LEHET SMS-BEN AUGUSZTUS 13-IG:

06-30-3064343

IDŐPONT: 2019.AUGUSZTUS 15. CSÜTÖRTÖK, 16.30.

HELYSZÍN: Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár

3530 Miskolc Mindszent tér 2.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!