Jelenlegi hely

Beregi Judit

Beregi Judit vagyok.

Jelenleg fő munkámban megyei szakértői bizottságban állapotfelmérésekkel, diagnosztizálással foglalkozom, s mellette terápiás tevékenységeket folytatok tanulási zavarral küzdő, értelmi sérült, autizmussal élő gyermekek, felnőttek körében.

 

Miskolcon élek. Óvónő, gyógypedagógiai tanár ( oligofrénpedagógia, autizmus spektrumzavarok pedagógiája ), speciális pedagógiai szakos pedagógus végzettségekkel rendelkezem, valamint közoktatási szakértői feladatokat is ellátok. Tapasztalataimat óvodákban, közoktatási intézményekben, pedagógiai szakszolgálatokban szereztem.

Kedvenc idézeteim, melyeknek gondolatait magaménak vallok:

„Önmagában véve senki sem szép, vagy rút, jó, vagy rossz, jelentős vagy tompa szellem, hiszen az ember értéke mindig attól függ, hisznek, vagy kételkednek benne.”
(Robert Musil )

”Isten minden kis tücskének akad hely a kórusban. Némelyik hangja mély, a másiké magas.
Megint másik hangosan ciripel a telefondróton, és aki csak tapsolni tud olyan is akad. „

( Margaret Martle )

 

Témakörök, melyekben várom a kérdéseket:

  • gyermekkori fejlődési eltérések, terápiás lehetőségek
  • iskolaérettség
  • autizmus tünetei, vizsgálata, terápiás lehetőségek
  • figyelemzavar, hiperaktivitás
  • tanulási zavarok, terápiás lehetőségek
  • szakértői vizsgálat folyamata a pedagógiai szakszolgálatokban
  • sajátos nevelési igény az óvodában, iskolában

Elérhetőségek:

Email: beregijudit@gmail.com

A kérdésekre 5 munkanapon belül igyekszem válaszolni.

Hozzászólások

Kedves Beregi Judit!

Van egy 2,5 éves fiam. Ő a negyedik gyermekünk. Minden este mesét olvasunk lefekvés előtt. Mindenki nagyon várja és kéri a mesét, de a kicsi fiunk nem ül le a mesehallgatók közé. A játékaival motoz, tologatja az autókat és csak fél füllel figyel a mesére. Várjak türelmesen, hogy majd egyszer csak leül közénk, vagy ez valami probléma, ami aggodalomra ad okot.

Várom válaszát. Britta

Kedves Britta!
 

Kisfia játéka és mesehallgatása életkorának teljesen megfelelő. Az ilyen korú gyermekek szándékos figyelme csupán pár perc, játéka gyakorló játék, vagy funkció játék, melyben az ismétlődő, egyszerű mozgáselemek okoznak örömöt. A mesék szempontjából is az egyszerűbb szerkezetűeket, az un. láncmeséket,  ( pl. A répa mese, Kóró és a kismadár ) vagy a rövidebb állatmeséket képesek figyelemmel kísérni, ( pl. A kismalac és a farkasok, A hét kecskegida ) a szereplőkkel azonosulni. Az alábbi linkekben olvasható kiscsoportos korú gyermekeknek mese kínálat:

http://www.life.hu/csalad/20120420-nepmese-grimm-modern-muvek-mesek-gyerekeknek-eletkorra-szabva.html

http://mek.oszk.hu/00200/00236/html

Úgy vélem, Önnek van gyakorlata a gyermekek fejlődésével kapcsolatban, össze tudja hasonlítani kisfiát a többi gyermekével.
Ha csupán ezen a területen érez problémát, nincs miért aggódnia.

Üdvözlettel: Beregi Judit

Kedves Beregi Judit!

12 éves fiam,sajnos egyre rosszabbul viselkedik.Nem most kezdődő dolog,de mostanra már az iskolában is komoly gondok vannak,a tanulással is ,de főleg a magatartása miatt aggódom.Ő SNI-s és lehet,hogy ADHD-s,de ez nincs diagnosztizálva hivatalosan.Elég gátlástalan,értem ezalatt,hogy mindenkivel egyformán viselkedik(családtagok,idegenek).Ha jó kedve van akkor mindenki jó,ha éppen nem úgy sikerül vagy történik valami,ahogy ő szeretné,akkor mindenki rossz.Káromkodik,agresszív.És nem tudja visszafogni magát,nincs önuralma.Mostanra odáig jutottunk,hogy mennünk kell az iskolaigazgatóhoz a viselkedése miatt.Jártunk pszichológusnál,pszichiáternél,nevelési tanácsadóba,pedagógiai intézetbe,fejlesztőtanárnál,de nem segített semmi.Valószínű,hogy iskolát kell váltanunk,de nem tudom hová vihetném ilyen magatartással,hol fogadnák el.Ha tudna ebben,kérem segítsen!Köszönöm szépen válaszát.

Kedves Krisztina!

A leírt tünetekből valóban lehet az ADHD-ra gondolni, de lehet más diagnózisra is. Írja, hogy gyermeke sajátos nevelési igényű, fontos lenne tudnom, hogy pontosan mi a diagnózisa, valamint sok egyéb információra is szükségem lenne, hogy kiderítsük mi okozza a problémás viselkedést.

Javasolnám, hogy az e-mail címemre írja meg a telefonszámát, egyeztetünk, s felhívom.

E-mail címem: beregijudit@gmail.com

Üdvözlettel: Beregi Judit