Jelenlegi hely

Önkéntes tanfolyamot indít a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány önkénteseket keres kisgyermekes családok segítésére.

 

Miért kell segíteni?

A kisgyermekes anyukák szülei vagy dolgoznak, vagy más településen élnek. Így az anyukák magukra maradnak a gyerekekkel és a problémákkal. Nincs kitől tanácsot kérni és nincsenek minták sem. Sokszor még a gyermek ételének elkészítése is gondot okoz.

Annak is megvan a tudománya, hogyan kell jól segíteni. Önkéntes képző tanfolyamon megtanítjuk a jelentkezőknek, hogyan kell jól segíteni. Minden család más és más. Ez így van jól. Fontos, hogy a segítést kérő biztonságban érezze magát az önkéntessel. Ezeket az ismereteket tudják elsajátítani készség szinten a tanfolyamon, és aki már volt ilyen személyiség fejlesztő tréningen, azt állítja, hogy még a saját családjában is javultak a kapcsolatok.

Amikor a tanfolyamot befejezték, akkor jöhet a segítés. A segítségkérő családok a koordinátort hívják telefonon és Ő elmegy a családhoz. Beszélgetnek a segítésről, ami lehet közös főzés, vagy séta,  vagy ügyintézés. Az önkéntes foglalkozhat a gyermekkel, amíg anyuka mást csinál, például takarítja a fürdőszobát. Az Otthon Segítünk önkéntes nem bébiszitter!  Nem marad egyedül a gyermekkel, mindig úgy foglalkozik vele, hogy a szülő a közelben van. Minden családhoz csak egy önkéntes jár és minden önkéntes csak egy családhoz jár. Néhány hónapra vállaljuk ezt a segítséget, és erről megállapodást kötünk. Jelenleg 14 önkéntesünk van.

Várjuk a képzésre a leendő önkénteseket, akik baráti közösségünk tagjai lesznek. Szeptemberre hirdetjük meg a tanfolyamot, és már lehet jelentkezni a miskolciotthonsegitunk@gmail.com email címen, vagy a 30 905 8113 telefonszámon. Oláhné Julika koordinátor várja a hívásokat.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!