Jelenlegi hely

Ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam indul anyukáknak

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamot indít kisgyermekes anyukáknak.

Az „Otthon Segítünk” sok szempontból egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét tölti be olyan kisgyermekes szülők számára, akiknek rokonaik vagy barátaik bármilyen okból nem tudnak segíteni. Sok kisgyermeket nevelő szülő időnként úgy érzi, hogy túlzottan kimerült, és erőit meghaladják a kisgyermek nevelésével járó nehézségek. A Szolgálat segítsége különösen olyan szülőknek lehet hasznára, akik gyermeküket egyedül nevelik, akik több, még nem iskoláskorú gyermeket nevelnek, vagy nem olyan régen telepedtek le a környéken.

Olyan programokat szervezünk, ahol a szülők megismerhetnek minket és hasznos információkhoz juthatnak. Ilyen a most induló elsősegélynyújtó tanfolyam is, ahová elhozhatják a gyerekeket is. A tanfolyam ideje alatt az önkéntesek vigyáznak a gyerekekre. Olyan helyszínt választottunk, ahol az elkülönülés biztonságos, de ha szükséges anya is közbe avatkozhat a történésekbe. A gyerekek mozgásigénye, felfedezőkedve sok veszélyt rejt magában.
Azért szervezzük ezt a képzést, hogy ha sajnálatos módon mégis megtörtént a baj, azt gyorsan, és szakszerűen lássák el. A képzés célja, hogy az elméleti tudás mellett, a gyakorlatot is elsajátítsák. A Vöröskereszt szakemberei tartják a képzést, és csak 5 fős csoportban. Így biztosított, hogy az anyukák minden gyakorlatot el tudjanak végezni viszonylag kevés idő alatt. Reméljük, hogy a gyerekek türelmét kevésbé tesszük próbára. 

A tanfolyam tematikáját, időpontját és helyszínét Itt találja!

Jelentkezni lehet a miskolciotthonsegitunk@gmail.com címen.

Képek egy régebbi tanfolyamról: A hangulat oldott lesz most is, de a helyszín más lesz.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!