Jelenlegi hely

Indukciós vagy gáztűzhely? Segítünk a választásban!

Az indukciós tűzhely képes a leghatékonyabb működésre, ennek a legbiztonságosabb a kialakítása, valamint ez a legkönnyebben tisztítható főzőalkalmatosság. A gáztűzhelynek is akadnak előnyei, ilyen az ára, az azonnali hőszolgáltatás, valamint hogy bármilyen tűzálló edénnyel működik. Ebből a két verzióból kell választani, ha vásárláson gondolkozunk.

Tűzhelyvásárlás előtt, de minimum közben el kell dönteni, milyen típusból választ az ember. Alapvetően a gáztűzhelyek és az indukciós megoldások között vacillálnak a legtöbben, jogosan, hiszen mindkét verziónak megvannak a maga előnyei. Többféle szempont alapján lehet különbséget tenni közöttük, ezeket néztük végig felhasználói szemmel.

Felhasználóbarát megoldás az indukciós tűzhely

A modern és elegáns kinézetű indukciós tűzhely működése a leghatékonyabb. Egyértelműen ez teljesít a legjobban a főzési idő terén, azaz minden körülmények között valódi társnak bizonyul a rohanó világunkban. Ami az irányíthatóságát illeti, felhasználóbarát, kényelmes kialakítású a legtöbb termék, néhány érintés elég a működtetéséhez. A gáztűzhely kezelése sem bonyolult, ám az mindenképp az indukciós mögé sorolja, hogy nem tudunk rajta pontos hőfokot állítani – a gombok erre alkalmatlanok.

Erős érv még az indukciós főzőlap mellett a biztonság, azaz hogy nincs szükség nyílt láng használatára. A modern okoseszközök ráadásul azt is érzékelik, mikor van rajtuk edény, eszerint működnek, majd önállóan kikapcsolnak, ha már nem használja azokat az ember. A családi otthonokban pedig az is fontos, hogy a gyermekek biztonságára külön funkciókkal ügyelnek a gyártók. A gáztűzhely ezzel szemben veszélyes lehet, egyrészt a gáz, másrészt a nyílt láng miatt, ezért mindig oda kell figyelni a használatánál.

Tartsuk szem előtt az energiahatékonyságot

Ha a tisztíthatóságot említjük, abban is az indukciós tűzhely nyer. Mivel tükörsima a felülete, könnyebb azt letörölni, néhány mozdulattal napi szinten tisztán tartható. A gáztűzhely egészen más helyzetből indul: ennek takarítása külön rituálé egy háziasszony számára, a felületre ráégett ételmaradékok ugyanis a legmakacsabb szennyeződések közé tartoznak.

Meg kell említenünk még az egyre fontosabb energiahatékonyságot, amelyben verhetetlen az indukciós változat: az eszköz csak az edényeket melegíti, nem pazarol felesleges energiát, ezzel spórol a tulajdonosának, de a konyhát sem forrósítja fel úgy, mint a gázos verzió.

Azonnali megoldás a gáztűzhely, ráadásul olcsó is

Említsük meg a gáztűzhelyek előnyeit, ezekből is találni ugyanis néhányat. Bár régebbi technológiáról beszélünk, még mindig a gáz teljesít nulláról indulva a leggyorsabban, hiszen a bekapcsolásától kezdve azonnal a megfelelő hőmérsékletet szolgáltatja. Fontos, hogy bármilyen edényt lehet rajta használni – persze csak olyanokból, amelyek hőállóak.

Szintén a gáztűzhely mellett szól az árazás: a legtöbb esetben ezek az olcsóbb megoldások. Ha azonban összetetten nézzük a kérdést, beleszámoljuk a működtetési költséget, valamint az esetleges karbantartásokat, ár-érték arányban az indukciós főzőlap az okosabb választás.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére