Jelenlegi hely

Általános iskolai beiratkozás Miskolcon

Hallottál már a KRÉTÁRÓL? Na nem arra a lassan elavuló fehér íróeszközre gondolok, hanem a KRÉTA elektronikus iskolai rendszerre. Tájékoztatónkból megtudod adebreceni általános iskolai beiratkozás menetét a 2019/2020-as tanévre és hogy a KRÉTA hogyan könnyíthet ezen.

BEIRATKOZÁS

Az állami fenntartású általános iskolai beiratkozáshoz a szülőknek április 11-12-e a beiratkozás a 2019/2020-as tanévre. Az idei évben előszőr lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézésre és beiratkozásra is a KRÉTA rendszerén keresztül.

Hogy mi az a KRÉTA?

A KRÉTA azaz a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer célja, hogy felhasználói intézményfenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, tanulók, szülők részére gyors, mindenki számára elérhető és egységes kötelező tanügyi nyilvántartási rendszer. Egyszerre 

  • osztálynapló;
  • csoportnapló;
  • egyéb foglalkozási napló;
  • órarend;
  • tantárgyfelosztás,
  • ellenőrző.

Nemcsak a jegyeket, de az iskolai étékeléseket és igazolásokat is itt tudod majd nyomon követni. Számítógépes és mobiltelefonos alkalmazása is van. Nem árt majd gyakran nézni, mert ugyan aláírni a szó klasszikus értelmében már nem kell, de az intézmények is nyomon tudják követni a szülői aktivitásokat, a gyermek tanulmánya iránti érdeklődést.

Az elektronikus beiratkozás mikéntje

Kipróbáltuk, és működik! Mielőtt nekilátnátok, ne felejtsetek el szert tenni a beiratkoztatandó gyermek oktatási azonosítójára. Az óvodában az óvónénik tudnak benne segíteni. Ez a szám végigkíséri a gyerekeket az iskolai tanulmányaik végéig, jó lesz megjegyezni. Szerencsére a diákigazolványukon majd rajta lesz.

BEIRATKOZÁSI ÚTMUTATÓ A KRÉTA RENDSZERHEZ

Az elektronikus beiratkozás során a beiratkozáshoz szükséges adatokat, nyilatkozatokat online módon otthonról is továbbíthatják az iskola felé. Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ezzel is gyorsabbá és kényelmesebbé válik az adminisztráció.

Az elektronikus ügyintézés lépései:

1. https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldal megnyitása

2. BEIRATKOZÁS menüpont kiválasztása

3. Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpont megnyitása

Ha a szülőnek már van állami fenntartású általános iskolai intézményben tanuló gyermeke, akkor a gondviselői jogosultsághoz tartozó felhasználónévvel és jelszóval be tud lépni a KRÉTA rendszerbe és ott kezdeményezheti a testvér elektronikus úton történő beiratkozását.

Ha a szülőnek nincs hozzáférése a KRÉTA rendszerhez (új felhasználó), a megjelenő ablak bal alsó sarkában kék színnel jelölt: Új ideiglenes felhasználó feliratra kattintva juthat el a Regisztrációs felületre, ahol a név, e-mail cím, felhasználónév és a jelszó kétszeri megadásával ideiglenes felhasználói jogosultságot kap. Ennek birtokában az elektronikus úton történő beiratkozást el tudja végezni. A sikeres regisztrációt követően a rendszer visszairányítja a felhasználót a bejelentkezéshez. A felhasználónevet és a jelszót be kell írni, viszont az intézményt nem szabad kiválasztani, mivel nem KRÉTA azonosítóval történik a belépés.

Az állami fenntartású általános iskolák első évfolyamára történő beiratkozás ideje:

2019. április 11. (csütörtök)

2019. április 12. (péntek)

Az online ügyintézés nem helyettesíti a beiratkozáson való megjelenést.

 

És ami nem mindig áll a papírokban

Rutinos szülők már szembesültek azzal, hogy a gyerek még óvodába jár ugyan, de az első - néha 10ezer forintot is elérő - első iskolai költségeket már be is kell fizetnie. Sok helyen beiratkozáskor dönteni kell, hogy hány és milyen méretű iskolai tornapolót, egyenpólót, egyenruhát vagy kiegészítőt szeretne a szülő a leendő iskolásának. Szóba kerülhet még az iskolai menza kérdése is, oda is fel kell iratkozni.

Valószínüleg kellhet majd a gyermek státuszáról, oltási könyvéről másolat az iskolaivédőnőnek, és el kell majd intézned a diákigazolványt is a nyár folyamán. Ezekre is érdemes majd rákérdezni, időt spórolsz vele magadnak.

Vigyél magaddal egy noteszt az infók jegyzeteléséhez, egy kis vizet és rágcsát, a türelmes várakozáshoz. 

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére