Jelenlegi hely

Advent Miskolc 2018

Miskolc Polgármesteri Hivatala – összefogva a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével – idén a közösségek adventjére várja a gyermekeket,

diákokat, valamint a cégek, vállalatok, multik, vagyis a munkahelyek és az intézmények csapatait. A már megszokott ünnepi programok mellett idén kórusversennyel, valamint a tavaly oly’ nagy sikernek örvendő gyermekfoglalkoztatóval színesedett az Advent Miskolc idei programpalettája.

Idén először: gyermekfoglalkoztató óvodásoknak

Óvodásokat és az általános iskola első négy osztályos tanulóit várják az adventi gyermekfoglalkoztató programok során. Eddig 1200 óvodás és általános iskolás csoport jelentkezett a közel 50 időpontra. A miskolci iskolások és óvodások karácsonyi készülődéséhez jól illeszkedik ez a közösségi program.

Idén először: Éneklő Fenyő! – Megelevenedik Miskolc karácsonyfája

Az Advent Miskolc központjában, a Szent István téren november 26-ára felállítják Magyarország első Éneklő Fenyőjét, amelyen aznap, 17 óra után a Miskolci Nemzeti Színház kórusa lép fel. A 10 méter széles alapon nyugvó, 7 méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez 2 és fél tonna fenyőágat és 300 méter hosszú világító füzért használtak fel.

Az Éneklő Fenyő a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja: a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják meg egyéniségüket az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként.

Idén először: kórusverseny

Miskolc idei adventjének középpontjába a közösség áll. Így 3 kategóriában – általános iskolai, középiskolai, felnőtt – kórusversenyt is hirdettek, amelyre már 14 kóruscsoport jelentkezett Miskolcról és a megyéből, akik az Éneklő Fenyőn adják majd elő produkciójukat.

Családok adventi koszorúja

A már említett három, a közösségek szempontjából meghatározó programelem mellett további karácsonyi eseményeket, élményeket kínál az Advent Miskolc. Idén a Családok évét hirdette meg a kormány, így mikor a Szent István tér óriási adventi koszorújának gyertyáit meggyújtjuk, Miskolc a családokat is ünnepli. A 4 gyertyagyújtás ünnepsége az Anya, az Apa, a Gyermek és a Család fogalma köré épül.

Az Advent Miskolc színpadán Miskolc ifjú tehetségei mellett igazi sztárok adnak karácsonyi koncertet. Az ünnepi fények és a Városháza fényfestése mellett idén is megnyílik az Angyalkert, naponta kinyitják a főtéren lévő adventi naptár ablakait, de óriáskerékről is megnézhetjük az ünnepi fénybe öltözött belvárost. A Szent István téren felállított Sütigyár és az ország legnagyobb Szeretetdoboza várja az adományokat, amelyet a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttatja el azoknak, akiknek szükségük van rá.

A belváros sétálóutcáján, a Széchenyi utcán november 26-ától adventi vásárt tartanak, ahol közel 50 árus kínálja termékeit. Az adventi programsorozat idején is megtartja a város a régiségvásárt és a termelői piacot, mindezt ünnepi hangulatban, a karácsonyra készülődés jegyében.

Miskolc adventi villamosa

Miskolc páratlan karácsonyi programkínálatát a város adventi villamosa teszi teljessé, amely december 2-án, a gyertyagyújtási ünnepség végére érkezik a Szent István térre. A városi közlekedési vállalat munkatársai már fél évvel ezelőtt megkezdték a munkát az idei adventi villamoson, hogy mostanra új technikával, közte 3D-s elemeket is tartalmazó díszítésekkel elkészítsék a villamos külső dekorációját. A villamos részben új belsőt is kap, egyelőre még titok, milyet, de annyi biztos, az egyik legnépszerűbb elem, a látványkandalló marad. Ebben a csodálatos hangulatú belső térben ismét lesznek majd fellépők, többek között kórusok énekelnek az utasoknak, és feltűnik rajta a Mikulás is, elmaradhatatlan krampuszával.

  • Részletes program:

November 26., hétfő
17.00 – Megnyitó
Felkapcsolják Miskolc ünnepi fényeit, megnyílik az óriás Szeretetdoboz, és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa életre kelti az ország első éneklő karácsonyfáját.

November 29., csütörtök
11.00 – Kinyílik az Angyalkert a Városházán, ahol civilszervezetek egyedileg díszített karácsonyfáit csodálhatják meg az érdeklődők.
15.00 – Az Éneklő fenyőn látható és hallható az I. Adventi Kórusverseny középiskolai kategóriájának elődöntője.

November 30., péntek
18.00 – A Szent István téren Gulyás Szabina különleges karácsonyi koncertje lesz hallható.

December 1., szombat
17.30 – Az Advent Miskolc színpadán ifjú miskolci tehetségek: Köszörűs Sára és Bliszkó Bianka koncertje.
18.00 – Wolf Kati koncert.

December 2., vasárnap
16.00 – közös gyertyagyújtás Miskolc adventi koszorúján, ahol közreműködik a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola.
A gyertyát Pfliegler Péter, Miskolc város alpolgármestere gyújtja meg.
A gyertyagyújtás után érkezik az Adventi villamos.

December 6., csütörtök
18.00 – Széltolók Együttes gyermekműsora a Szent István téren, ahová a Mikulás meglepetésekkel teli zsákkal érkezik majd.

December 7., péntek
15.00 – Az Éneklő Fenyő színpadán az I. Adventi Kórusverseny általános iskolai kategóriájának kórusai.
18.00 – Szűcs Gabi koncert.

December 8., szombat
17.30 – Kerekes Dorina és Bereczki Tünde énekel a Szent István téren.
18.00 – Auth Csilla koncert.

December 9., vasárnap
16.00 – Közös gyertyagyújtás Miskolc adventi koszorújánál, ahol közreműködik a Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium.
A gyertyát Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője gyújtja meg.

December 14., péntek
15.00 – Az I. Adventi kórusverseny felnőtt kategóriájának produkcióit láthatja a közönség.
18.00 – Tunyogi Bernadett lép színpadra.

December 15., szombat
17.30 – Miskolci tehetségek: Keresztfalvi Bence és Rikk Andrea ad koncertet.
18.00 – Szinetár Dóra karácsonyi műsorát láthatja a közönség az Advent Miskolc színpadán.

December 16., vasárnap
16.00 – Közösen gyújtjuk meg a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát, ahol közreműködik a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium.
A gyertyát Kiss János, Miskolc város alpolgármestere gyújtja meg.

December 19., szerda
16.00 – Adventi kórusverseny döntője minden kategóriában.
December 21., péntek
17.00 – Igazi zenei csemege vár mindenkit Kecskés Tímea, Jancsó Dóra, Cselepák Balázs és Csiszár István tolmácsolásában.
Bezárjuk az óriás Szeretetdobozt, majd útjukra indítjuk az összegyűjtött ajándékokat.

December 23., vasárnap
16.00 – Miskolc adventi koszorúján meggyújtjuk a negyedik gyertyát. Közreműködik a Lévay József Református Gimnázium.
A gyertyát Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere gyújtja meg a betlehemi békelánggal.

A belépés ingyenes a rendezvény összes programjára!

 

forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-adventi-vasar-miskolc.html

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!