Jelenlegi hely

2017 legyen az ivartalanítás éve!

Olvassátok el ezt a felhívást! A felelős állattartásért!

Mérföldkőhöz érkeztünk!

Az elmúlt évek során száz meg száz állatka (kutyusok, cicák, madarak, Magyar Hucul Ménes-Tenyeremen viszlek át a télen) életét tettük szebbé, mentettük meg. Amikor az ember az állatvédelem útjára lép, gyermeki rajongással, fáradhatatlannak gondolva önmagát, idealista mivoltában elképzelhetetlennek tartja, hogy a világot megváltoztatni nem tudja az állatok számára. 
Telnek az évek, és a sok-sok fájdalom, veszteség, csalódottság, szélmalomharc, hajnali csendet megszakító ébresztőóraként jelez.

Ez így nem mehet tovább!

Hónapokkal ezelőtt, közel egy éve talán, megfogalmazódott néhányunkban, hogy másképp kell tenni. Hogy felvértezve a hegynek lábánál állva hinni és merni, elindulni másik úton.
Ebben a formában, ahogyan a maroknyi csapatunk, ahogyan a tucat szervezet küzd, egy örökkévaló küzdelem az állatok mentése. Az állatok jövőjének szebbé tétele hol sikerül, hol nem.

Amikor hiába sok-sok segélykiáltás. Amikor a híradó hétről hétre állatkínzásról ad hírt, még mindig nem elég hangosan! Amikor a jog nem engedi, hogy segíts, mert mindig van egy-egy apró betűs rész, mely az igazat tenyérbe nem helyezi. Amikor a volt gazda pórázon fogja hozzá leghűségesebb barátját, és elindul vele a gyepmesteri telepre, mondván már nem kell. Amikor a rács bezárul, és soha többé onnan nincsen kiút. Menhelyeken és gyepmesteri telepeken, az útszéli ároknak partján, az erdő mélyén érkeznek világunkba ezek a csodálatos lelkek.

De minek?

Ugye, nagyon csúnyán hangzik ez a kérdés, ám ha ránézünk a körülöttünk történő eseményekre, ha elég bátrak vagyunk, hogy betekintést nyerjünk az állatvédelem mély és tátongó üregébe, ha fel merjük venni a kesztyűt, és magunk fölé helyezzük az állatok mentését, annak velejáróit, a keserűt, a mélységét, az örömteli pillanatait, a lemondásokkal együtt, és úgy istenigazából megéljük a malomnak harcát a szélviharban, már egészen közelinek és jogosnak fogjuk érezni a kérdést „de minek?”

Úgy véljük, hogy az állatmentés alfája és omegája az IVARTALANÍTÁS.

Néhány kutyus a gondozásunkban. :) Amint ők kirepülnek, mi ebben a formában, ahogyan tevékenykedünk, az állatok mentésétől búcsúzunk, és az IVARTALANÍTÁSRA, mint szükségszerű, mint a változás eszközére fókuszálni kívánunk.

Értük, akik világunkba csöppennének, szenvedésre, emberi kéz általi ütlegelésre születnének, vagy ahogyan fentebb írtuk, a gyepmesteri telepen érne véget földi utazásuk. Értük, akik már itt vannak, akikért megannyi állatvédő küzd, küzd az életükért, jólétükért. Hogy nagyobb esélyük legyen szerető otthonra lelni.

Egy nap, nagyon hosszú évek múltán a nullához közelíteni a kóbor állatok száma a cél. Így hát ezen az ösvényen kívánunk tovább lépkedni.

Veled, veletek! :)

A kampányunkról hamarosan itt olvashatsz: ...

pawsteamhungary@outlook.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére