Jelenlegi hely

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Igazán gyors és laktató étel, a D vitamin forrásról nem is beszélve. Vacsoraajánlatunk részletes receptje mellett időkímélő tippeket is találsz.

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival - recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 60 dkg csirkemáj (szív nélkül - lehet így is vásárolni)

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sertészsír
  • 1 evőkanál édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika (ha nem szeretnéd csípősen, hagyd ki)
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál bors

A petrezselymes krumplihoz:

  • 1 kg krumpli (megtisztítva kb. 80 dkg)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 csokor petrezselyem

Megjegyzés

Ha szívvel együtt veszed a májat, azt ajánlom, vedd le róla a szíveket, mert azok sokkal lassabban puhulnak meg, mint a máj. Kis zacskóban tedd el a mélyhűtőbe, és főzd bele pl. húslevesbe.

Előkészítés

  • A csirkemájat alaposan átnézed, hogy nincs-e rajta epe-maradék. Az ínakat, esetleges vérrögöket eltávolítod. Megmosod.
  • A hagymát felaprítod.
  • A petrezselymet apróra vágod (néhány szálat tegyél félre).
  • A krumplit meghámozod, kockákra vágod és felteszed főni egy nagyobb edényben annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A vízbe tedd bele az 1 teáskanál sót.

Pirított csirkemáj készítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpirítod benne a hagymát. Addig párolod, ameddig a víz elmegy belőle (már nem gőzölög). Nem teszed bele a fűszereket.

3.    Ráteszed a májat, először egyik, majd a másik oldalát megsütöd. Egy-egy oldalát 6 - 7 percig sütöd. (A májat nem szabad sokáig sütni, mert megkeményedik.)

4.    Amikor ezzel készen vagy, megfűszerezed: beleteszed a borsot, majoránnát és a kétféle piros paprikát, de még mindig nem sózod meg.

5.    Összekevered és felforralod.

6.    Csak most sózod meg. Ezzel a máj elkészült.

7.    A krumpliról leöntöd a főzővizet. Egy lábasban megolvasztod a zsírt, beleteszed a megfőtt krumplit, ha szükséges, megsózod és megszórod petrezselyemmel.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 20 perc
  • Máj elkészítése: 15 perc
  • Krumpli elkészítése: 10 perc

Összesen: 45 perc

Tálalás

A májat adagokban tányérokra teszed. Mellé tálalod a petrezselymes krumplit. Petrezselyem ággal díszítheted.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Szeptember 26-án világszerte a Tiszta Hegyek Napját ünnepeljük. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hegyvidéki környezet nemcsak gyönyörű és lenyűgöző, hanem sérülékeny is. A hegyek ökoszisztémái kiemelten fontosak: innen ered az ivóvíz jelentős része, otthont adnak ritka növényeknek és állatoknak, és pihenést, feltöltődést nyújtanak az emberek millióinak.
Ugrás az oldal tetejére