Jelenlegi hely

Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány tevékenysége

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei a miskolci kisgyermekes családok segítésére vállalkoznak.

Webcím: www.otthonsegitunk.hu ; E-mail: miskolciotthonsegitunk@gmail.com Telefon: 30/905-8113

 

Segítség kisgyermekes családoknak.

Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei a miskolci kisgyermekes családok segítésére vállalkoznak.
Kiknek tudunk segíteni?

Az „Otthon Segítünk” sok szempontból egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét tölti be olyan kisgyermekes szülők számára, akiknek rokonaik vagy barátaik bármilyen okból nem tudnak segíteni. Sok kisgyermeket nevelő szülő időnként úgy érzi, hogy túlzottan kimerült, és erőit meghaladják a kisgyermek nevelésével járó nehézségek. A Szolgálat segítsége különösen olyan szülőknek lehet hasznára, akik gyermeküket egyedül nevelik, akik több, még nem iskoláskorú gyermeket nevelnek, esetleg lehangoltsággal vagy egészségügyi problémákkal küzdenek, vagy nem olyan régen telepedtek le a környéken.

Egy Segített Anyuka levelét itt olvashatod!


Kik az önkénteseink?

Saját szülői tapasztalattal rendelkező, felkészített önkéntesek látogatják a segítséget kérő családokat. A segítés a család otthonában zajlik és ingyenes. Az önkéntes rendszeresen (pl. minden héten, kedden 10-től 12-ig) meglátogatja a családot, idejét és barátságát kínálja fel a családnak. Nem helyettük végzi a feladatokat, hanem velük együtt. Sok-sok beszélgetés, közös séta, közösen végzett házimunka, hivatali ügyek közös intézése, más közös tevékenységek során az önkéntes célja, hogy megerősítse a szülőt saját szülői szerepében. Fontos, hogy megértéssel és elfogadással közeledik a családhoz. A tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt próbál vinni a család életébe.
Az önkénteseket képzett szervező fogja össze. Az ő feladata a felkészítés megszervezése, majd a segítő munka során a rendszeres kapcsolattartás, rendszeres havi találkozások levezetése. Ő fogadja a segítséget kérő családok telefonjait, meglátogatja Őket és elkíséri a segítő Önkéntest a családhoz. A szervező, várja a segítséget kérő családok jelentkezését.
Az önkéntesnek jelentkezőket személyes beszélgetésre invitálja a szervező, majd egy ingyenes felkészítő tanfolyam elvégzése után vehetnek részt az segítő munkában.
Tizenhárom fő, tanfolyamot végzett önkéntes segíti a fiatal családokat Miskolcon.

Jelentkezni lehet   telefonon:

Oláhné Lajtos Julianna, 0630 905 8113,
Vadászné Pelles Judit 0670 521 0913
Feketéné Pál Enikő 0630 386 5885

2019. szepember 26-án indult az ingyenes önkéntes képzés a Célpont Közösségi Térben. Karácsony előtt vizsgáznak az új önkénteseink és azután azonnal kezdhetik a családok segítését, ha kell még két kéz!

 

Magyar népmeséket olvasunk fel a Szinvaparkban.

2019. október 30-án, szerdán 17-től 18-ig várjuk a meséket szerető gyermekeket, szülőket, nagyszülőket a Szinvaparkba, ahol a második emeleten a Brendon baba bolttal szemben, egy csendes helyen ül majd a mesélő, a hallgatók körülötte széken, tornamatracon, polifoamon, amit mi biztosítunk.
A Miskolci Otthon Segítünk családsegítő önkéntesei szeretettel várnak benneteket, 8 héten át, minden szerda délután, hogy egy mesés órát töltsünk együtt.
Ha szeretnél mesélni nekünk, kérünk, jelezd felénk: miskolciotthonsegitunk@gmail.com

Családsegítő önkénteseink
 
 

Kattints a piros címre és nézd meg

 a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány tevékenységének és megvalósított programjainak képes bemutatóját.

Pro Voluntarius Díjjal jutalmazta az Otthon Segítünk Alapítványt az EMMI.

Nézd meg a díjat itt!

 

Fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülők segítése

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány „TEA a kézben” szülősegítő klubot tartott, azoknak a szülőknek, családoknak, ahol a másságuk révén sokkal több odafigyelést, gondoskodást igénylő gyermekeket nevelnek.

A klubban lehetőség volt tapasztalatcserére, beszélgetésre, nevelési módszerek, ötletek megosztására. A szülők számára lehetőséget teremtettünk egymás megismerésére és egy kis kikapcsolódásra. Egyszerű alkotások készültek a foglalkozásokon, és mindenkinek sikerült egy kicsit kikapcsolódni. Vidám beszélgetések és nevetgélés volt jellemző a foglalkozásokon.

Az Otthon Segítünk önkéntesei örömmel vettek részt a foglalkozásokon. A kialakult kapcsolatokat jellemezheti, hogy a szülők közül ketten önkéntes segítők lettek.

 

Többet is szeretne tudni az Otthon Segítünk Szolgálatok 15 évéről: Katt Ide!
Rádióriport a tevékenységünkről: Hallgasd meg!

A Miskolci Törvényszék a Miskolci Otthon Segítünk Alapítványt közhasznú jogállású civil szervezetként nyilvántartásba vette: A Végzés itt olvasható!

2012 évi pénzügyi beszámoló         2013 évi pénzügyi beszámoló       

2014 évi pénzügyi beszámoló          

2015 évi pénzügyi beszámoló                 2016 évi pénzügyi beszámoló      2017 évi pénzügyi beszámoló                                  

Webcím: www.otthonsegitunk.hu ;
Elérhetőségünk:

E-mailen: miskolciotthonsegitunk@gmail.com   Telefonon: 30/9038113

 

Tudta, hogy a Down Alapítvány Down Dada szolgálata sorstársi melléállással és a tapasztalatok átadásával segíti az éritetteket? A szolgálat a Down-baba születése miatti traumát segíti feldolgozni a családnak. Olyan tapasztalt szülők segítenek az újdonsült szülőknek, akik szintén Down-szindrómás gyermeket nevelnek.

 

Bemutatkozik B.-A.-Z. Megye Down dadája: Partiné Szemes Rita

Katt a képre >> 

 

 

Kérjük, támogasson adója 1%-ával minket!

Az „Otthon Segítünk” sok szempontból egy hagyományos értelemben vett nagycsalád támogató szerepét tölti be olyan kisgyermekes szülők számára, akiknek rokonaik vagy barátaik bármilyen okból nem tudnak segíteni.

 

1% felajánlás – 100% jó helyre

 

Köszönjük, ha adója 1%- val Ön is segíti, a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány működését, ezáltal olyan szülőknek lehet hasznára, akik gyermeküket egyedül nevelik, akik több, még nem iskoláskorú gyermeket nevelnek, esetleg lehangoltsággal vagy egészségügyi akadályokkal küzdenek, vagy nem olyan régen telepedtek le a környéken.

Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány

Adószám: 18339459-1-05


Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!