Jelenlegi hely

Adókártya (adóigazolvány)

Központi ügyfélszolgálat
3525 Miskolc, Kazinczy u. 19.
Fax: 46/515-428

Általános nyitva tartás
Hétfő: 8.00–18.00
Kedd: 8.00–12.00
Szerda: 14.00–18.00
Csütörtök: 8.00–12.00
Péntek: 8.00–11.00 

Adókártya (adóigazolvány) Első esetben történő igénylése

2005. december 31. napja után született gyermeket önálló életkezdési támogatás illeti meg, melyhez az adóazonosító jelet az adóhatóság hivatalból állapítja meg.

2008. december 8-a után született gyermekek részére az adóhatóság az adóazonosító jel megképzésén túl az adóigazolványt (adókártyát) is kiállítja hivatalból.

Az újszülött részére tehát az állami adóhatóság a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv adatszolgáltatása alapján az adóazonosító jelet hivatalból megképzi, az adóigazolványt hivatalból kiállítja, azt nem kell külön megigényelni.

2006. január 1. napja előtt született magánszemélyek, akik még nem rendelkeznek adóazonosító jellel, illetve adókártyával, a ’T34-es nyomtatványon igényelhetik meg azokat (2015. évre vonatkozóan 15T34. számú nyomtatványon).

A ’T34-es nyomtatvány mellé csatolandó dokumentumok az igénylés során:

- 14 év alatti gyermek részére történő igénylés esetén:

  • Ø a gyorsabb ügyintézés elősegítése érdekében születési anyakönyvi kivonat, lakcímigazoló lap/kártya

- 14 év feletti gyermek részére történő igénylés esetén:

  •  személyazonosításra alkalmas igazolvány,
  •  lakcímkártya
  •  meghatalmazás, ha nem az igénylő vagy törvényes képviselő (pl.: szülő) jár el

Adókártya pótlása, cseréje

Névváltozást (pl.: a házasságkötés miatti névváltozás) az adóhatósághoz külön nem szükséges bejelenteni (a járási hivatal okmányirodája adatot szolgáltat az adóhatóság felé), azonban, ha a névváltozás érinti az adókártyáján feltüntetett nevét, új adókártyát kell igényelnie a ’T34-es nyomtatványon.

Az új adókártya módosított adatokkal történő kiadása, téves vagy megváltozott adat miatt (a megváltozott adattartalmú kártya leadása mellett) díjmentes.

Az adatlaphoz csatolnia kell régi adóazonosító kártyáját is, egyéb okirat másolatát nem szükséges mellékelnie.

A ’T34-es adatlapot aláírva 2 példányban személyesen, vagy postai úton is eljuttathatja az adóhatóság - állandó lakóhelye szerint illetékes - adóigazgatóságához, illetve amennyiben rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, abban az esetben a nyomtatvány elektronikus úton is benyújtható. Ebben az esetben is el kell juttatnia a régi adóazonosító kártyát az adóigazgatósághoz postai úton, vagy személyesen.

Amennyiben az adókártya ismételt kiadására elvesztés, megrongálódás, megsemmisülés vagy eltulajdonítás miatt kerül sor, akkor igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, melynek mértéke 3 000 Ft.

Az igazgatási szolgáltatási díjat a NAV Igazgatási szolgáltatási díj bevételi számlaszámra (10032000-01079074) banki átutalással vagy az ügyfélszolgálaton igényelhető csekken lehet megfizetni, illetve a kijelölt ügyfélszolgálatokon helyben bankkártyás fizetés is lehetséges.

A kártya megérkezéséig az adóhatóság - lakóhelye szerint illetékes - adóigazgatóságának ügyfélszolgálata az adóazonosító jelről igazolást állít ki, mely a kártya kézhezvételéig érvényes.

 

NAV Központi ügyfélszolgálat
3525 Miskolc, Kazinczy u. 19.
Fax: 46/515-428

Általános nyitva tartás
Hétfő: 8.00–18.00
Kedd: 8.00–12.00
Szerda: 14.00–18.00
Csütörtök: 8.00–12.00
Péntek: 8.00–11.00 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére