Jelenlegi hely

Május elsejei és Anyák napi kastélyprogramok

Május elsején, hűen a szokásokhoz, a magyar múzeumok ingyenesen látogathatóak. Néhány kastély országszerte különleges programokkal is készül nem csak Május elseje, de Anyák napja alkalmából is.

Május 1-i kastélyprogramok

Dég, Festetics-kastély

Őz graffiti, lakásfelújítás az állatvilágban? Vezetett 2 km-es erdei túra az egykori Festetics-birtokon Pápai István képzett túravezetővel.
Regisztráció az eseménynél.

Károlyi-kastély, Füzérradvány

WORKout Day - egészség majális a Károlyi-kastélyban: stresszoldó, vitális tavaszi nap: jóga, masszázs, parktúra, egészséges étkezés tanácsadás, hangtál terápia és családállítás ismertető

Részletes programok az eseményben.

Komlódtótfalui Becsky–Kossuth-kúria

Május 1-jén ünnepeljük együtt a természet újjáéledését! Május 1-én 10 és 13 órától tematikus tárlatvezetés, közös vesszőkoszorú készítés és májusfa díszítés a kúria kertjében.
Regisztráció az eseménynél.

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Május 1-én ünnepeljük együtt a természet újjáéledését a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum vándorkiállítás megnyitójával! Parányi élőlények  a főszereplői Ujvári Zsolt természetfotós „A mikrovilág csodái” című gyűjteményének, mely a makrofotózás titkaiba avatja be az érdeklődőket. A kiállítás keretében egyúttal megtekinthetők a „Békés Vármegye Természetfotója 2023” pályázat kiemelkedő alkotásai is.
10:45-től vadvirág túra indul a Wenckheim-kastély parkjában, az ehető növényekről Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember vezetésével.

További infók az eseménynél.

Benczúr-kúria, Szécsény-Benczúrfalva

A Benczúr-kúriában május 1-jén és 5-én színes, vidám tavaszi kavalkád: a kávézóban Benczúr Gyula szabad levegőn (plein air) készült alkotásait tekinthetitek meg, vezetett parksétánkon a kert történetének néma krónikásait, a 300 éves tiszafát és az idős tölgyeket „szólaltatjuk meg”. Kipróbálhatod magad quilling mesterként, készíthetsz vékony papírcsíkokból különleges alkotásokat!
További infók az eseménynél.

Tiszadobi Andrássy-kastély

Közös faültetés és májusfa díszítés a tiszadobi Andrássy-kastélyban, tematikus kastélytúrák a park történetéről, különlegességeivel és titkaival Kóti Krisztián vezetésével.

Ne hagyjátok otthon saját szalagjaitokat sem! Mindenkinek lesz lehetősége az Andrássy-kastély udvarán a közös májusfánkra felhelyezni azokat! Gyertek el, díszítsük fel közösen a térség legszebb fáját!

Regisztráció és további infók az eseménynél.

Anyák napi kastélyprogramok 

Keszthely, Festetics-kastély

Történelmi Játszóház május első hétvégéjén anyák napja alkalmából: a gyerekek virágos üdvözlőlapokat és szíves kis ajándékokat készíthetnek édesanyjuknak, nagymamájuknak. A Fejőházi mesék sorozat legújabb mesefilmjében megismerkedhetnek a meseszereplők családjával is.
További infók az eseményben

Komlódtótfalui Becsky–Kossuth-kúria

Közös program az édesanyákkal és nagymamákkal május 5-én minden egész órában tematikus tárlatvezetés „Az úri hölgyek élete a 18. században” címmel. Bábelőadás Pimpinella és a csodás levendula történetéről, miközben segítünk nektek elkészíteni egy csodás egyedi ajándékot is!
További infók az eseményben

Sümegi Püspöki Palota

„Anyák-napi Páros” - ajándékkészítő workshop, mert együtt alkotni öröm! Az „anya-lánya”-programon aromaterápiás gyertya és virágos teakeverék készítés szerepel.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztráció: +36 30 095 7062, Helyszín: 8330 Sümeg, Szent István tér 8.
További infók az eseményben

Szabadkígyós, Wenckheim-kastély

Szívhez szóló, egyedi ajándék készítése az édesanyáknak a Wenckheim-kastélyba május 4-én szombaton, ahol 10:30 és 12 óra, valamint 14:30 és 16 óra között textil szívet készíthetsz és díszíthetsz, saját elképzelésed szerint!
Jegyértékesítés a helyszínen.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére