Jelenlegi hely

KKM: a gyerekek is utazhatnak személyi igazolvánnyal Horvátországba

A médiában elhangzottakkal ellentétben a gyermekek ahogyan eddig, úgy továbbra is utazhatnak személyi igazolvánnyal Horvátországba, ehhez nincs szükségük útlevélre - közölte Nagy Anna külügyi szóvivő csütörtökön az MTI-vel.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szóvivője kifejtette: csütörtökön többen érdeklődtek a tárcánál amiatt, hogy a médiában többször elhangzott az a hír, amely szerint a horvát hatóságok csak útlevél birtokában engedik belépni a gyermekeket az országba.

Horvátország uniós tagállam, tehát a magyar állampolgárok érvényes magyar útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be az országba - hangsúlyozta Nagy Anna. Az utazók valamennyi, még érvényben lévő igazolványt használhatják, így a régi típusú, füzet formátumút is, és ideiglenes személyi igazolvánnyal is lehet utazni.

Kiemelte: a médiában elhangzottak valószínűleg félreértésen alapulnak, a gyermekek továbbra is utazhatnak személyi igazolvánnyal Horvátországba.

Megjegyezte: a konzuli szolgálat honlapján megtalálható a helyes információ, illetve az az európai személyi és útiokmányok adatbázisa, a Prado honlapján is szerepel a használható okmánytípusok listája.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére