Jelenlegi hely

Kicsi lett a könyvtár Pácinban: átköltöztek

Alig három éve adták át Pácinban a könyvtárat, ám most újra avatóra gyűltek össze a lakók. Ugyanis egy nagyobb helyiségbe költözött és berendezésében is teljesen megújult.

 

„Kicsi nekem ez a ház, kirúgom az oldalát” – énekelte az ismert dalt a Kiss Kata Zenekar (és persze a közönség) a megújult pácini könyvtár megnyitóján. Illett is oda ez a nóta, hiszen a könyvtár is kicsinek bizonyult a helyiek számára. És ha ki nem is rúgták az oldalát, megteremtették a lehetőséget, hogy egy kisebb költözés után nagyobb térben olvashassanak, kézműveskedhessenek, beszélgethessenek kicsik és nagyok.

 

 

 

konyvtaratado_pacin_105.jpg

 

Ezt a sokféle lehetőséget emelte ki a továbbra is a Művelődési Házban, de november végétől több mint duplájára növelt területen működő új könyvtárhelyiség avatóján Gégény Zsuzsannapolgármester. Mint mondta, a tudás forrása a könyv, ennek helye pedig a könyvtár – ami ugyanakkor a szórakozás, a művészetek otthona. Ők pedig azt is szeretnék, hogy a virtuális közösségi oldal helyett ez legyen a valódi találkozások, a valós élmények helye.

konyvtaratado_pacin_135.jpg

Ebben is tudja segíteni a páciniakat a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR), ahogy a megnövelt terület berendezését, az új bútorokat, függönyöket, szőnyegeket is biztosította. Ezt már Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója emelte ki köszöntőjében.

– Jövőre lényegében teljessé válik a megyében az 5000 léleknél kisebb települések könyvtári ellátását szolgáló KSZR, már 318 település csatlakozott hozzá. Az állami támogatás sokrétű lehetőséget biztosít számukra, hiszen a technikai eszközök fejlesztését, a különböző rendezvények szervezését, a KönyvtárMozi keretében már filmek vetítését is támogatja. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a sok-sok folyóiratról, és persze a könyvekről, amelyek itt várják az iskolásokat és felnőtteket egyaránt. Hiszen abban nemcsak a régiek élete van benne, de a miénk, az enyém is – hangsúlyozta.

konyvtaratado_pacin_133.jpg

A megnyitón résztvevő gyerekek örömmel fedezték fel a gyermeksarok színes könyveit. Nem vitás, hogy hamarosan színes rajzok és a kézműves foglalkozásokon készült munkák díszítik az óriás paravánt, ami egyrészt elválasztja az ő kis zugukat a tér többi részétől, másrészt viszont lehetővé teszi, hogy azonnal megmutassák ügyességüket nemcsak iskolatársaiknak vagy a családnak – hanem az egész közösségnek. 

minap.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére