Jelenlegi hely

Már tényleg van plüssmaci minden mentőautóban!

Plüssmacit kap minden mentőautóban szállított kisgyerek. A több mint háromezer játék mackót alig egy hónap alatt szülők, óvodák, iskolák, és védőnők gyűjtötték össze.

 

Az adományokat kitisztították és át is adták a mentőknek.

 

 

macik_mentokbe_161211ml_14.jpg

Fotó: Mocsári László

Játék mackókkal teli autó érkezik a Miskolci Mentőállomásra. Több mint 3000 plüssmaci és nincs közöttük egyforma. A „Legyen plüssmaci minden mentőautóban” elnevezésű országos kezdeményezéshez néhány hete csatlakozott Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

macik_mentokbe_161211ml_1.jpg

-  A Facebook-on hirdettem meg először a kampányt. Két nap alatt ötszázra nőtt a követők száma, és a végére 3618 macit sikerült összegyűjtenünk, több mint negyven gyűjtőponton a hónap elejére. Nagyon jól teljesítettünk, mert három hét alatt sikerült ezt a mennyiséget összegyűjteni – mondta Hadobás Melitta, a mozgalom borsodi koordinátora.  

macik_mentokbe_161211ml_15.jpg

A plüssmackókat átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A megye 24 mentőállomásáról naponta többször is elindulnak a mentők, hogy segítsenek a bajbajutott embereken, köztük gyerekeken.

macik_mentokbe_161211ml_10.jpg

- Amikor a helyszínre érünk, idegen emberek fogadják a gyermeket, idegen emberek kezdik el az ellátását, ez szorongást fog a gyermekben kiváltani. Nagyon örültünk a macigyűjtés kezdeményezésének, mert így biztosítani tudjuk azt, hogy minden mentőgépjármű borsod megyében kapjon plüssmackót – mondta Barta Tamás, az OMSZ Miskolci Mentőállomásának vezető mentőtisztje.  

Az egyik mentőautónak az átadó után szinte azonnal indulnia is kellett. A gyógymackó azonban remélhetően bátorítást ad majd annak a kisgyereknek, akiért ment. Az összegyűjtött plüssökből gyermekeket segítő karitatív intézménynek is jut majd.

Miskolc Tv/minap.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére