Jelenlegi hely

A rendteremtés folytatódik - rendészeti központok Miskolcon!

Az első miskolci rendészeti központ a Nagyváthy utcában nyílik, a második Perecesen, s hamarosan városszerte újabbakat hoznak létre.

 

A létesítményekben a rendészet, a rendőrség és a polgárőrség munkatársai fogadják a lakosság észrevételeit, panaszait, kérdéseit.

A miskolci rendteremtés történetének egy újabb fejezetében az első lépés már megtörtént: új rendészeti centrumot alakítottak ki a Hidegsor közelében, a Nagyváthy utcában. Csütörtökön már a beosztásról egyeztettek a polgárőrség, a rendészet és a városi rendészeti bizottság vezetői. Munkatársaik ezentúl itt is fogadják a lakosság bejelentéseit és innen indulnak közös járőrözésre is.

03_jobbfelso.jpg

Hubay György, a körzet önkormányzati képviselője, a nemrégiben létrehozott városi rendészeti bizottság elnöke elmondta: az önkormányzati rendészet megalakításakor több lakossági fórumon is felmerült az igény, az ilyen központok kialakítására. Az elképzelés a perecesre kihelyezett frakcióülésen konkretizálódott és nyert megerősítést, amikor a Fidesz-KDNP képviselőcsoport a hozzá beérkező panaszok miatt, helyszíni bejárást tartott a városrészben. Ezt követően terjesztette a frakció Kriza Ákos polgármester elé a kérést, hogy a közbiztonság javítása érdekében Perecesen - és a város más területein is - alakítsanak ki rendészeti központokat. – A cél az, hogy a rendvédelmi szervek még közelebb kerüljenek a lakossághoz, és minél gyorsabban meg tudják oldani a felmerülő problémákat – hangsúlyozta Hubay György. – A központok kialakítása példaértékű, és logisztikai szempontból is fontos. A helyiek itt személyesen tehetnek majd bejelentést, postaládát is felszerelünk, de akár elektronikus levélben is bizalommal fordulhatnak a rendészekhez, polgárőrökhöz – tette hozzá.

01_nagykepbe.jpg

A Nagyváthy utcai központban, a körzet képviselőjének alapjából kívül-belül felújított épületben fogadják az ügyfeleket. Kovács László Csaba, a MIÖR közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője elmondta, hamarosan közzé teszik majd, hogy munkatársaik mely időpontokban lesznek megtalálhatók a központban. – A központok kialakítása egy újabb lépés azon az úton, hogy közvetlenebb elérhetőséget biztosítsunk, közelebb vigyük a rendészetet az állampolgárokhoz. Be lehet hozzánk jönni, el lehet mondani a panaszokat, fel lehet tenni kérdéseket – emelte ki. Cseh László, a Miskolci Bűnmegelőzési Centrum Polgárőr Egyesület elnöke arról szólt, hogy ők helyismerettel rendelkező polgárőröket biztosítanak, hetente több alkalommal bejárják a rendészekkel a területet, közös fogadóórákat és ügyeleteket tartanak.  

minap.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére