Jelenlegi hely

Előrehozzák a családtámogatási ellátások kifizetését

A szeptemberi tanévkezdésre való tekintettel előrébb hozzák az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások kifizetését - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten.

Novák Katalin sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-ig mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla.

Az államtitkár hozzátette: a kifizetések előrehozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni.

Jelezte, a következő kifizetés időpontja a "normál menetrend" szerint, októberben lesz.

Mint mondta, ez önmagában nem oldja meg a tanévkezdés minden problémáját és nehézségét, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a családok anyagi terheinek csökkentését célozza a kormány több intézkedése is. Ezek közé sorolta az általános iskola első három évfolyamán tanulók számára ingyenesen járó tankönyveket, vagy a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését szeptembertől.

A különböző intézkedések egy kétgyermekes családnál az étkeztetés esetében nagyjából havi 15 ezres, a tankönyvek esetében pedig tízezres nagyságrendű pénzügyi segítséget jelent - mondta az államtitkár.

 

Forrás: kormany.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére