Jelenlegi hely

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe.

Íme néhány, amiket mi biztosan meglátogatunk az adventi időszakban:

Eta néni háza Dabason

Eta néni háza már több mint 10 éve az ország egyik kedvencévé nőtte ki magát, igazi turista látványosság. A díszkivilágítás közel egy hétig készül, és több 10 ezer izzó világítja meg az udvart. Idei újdonság a városi kisvonat, ami a karácsonyi házhoz viszi a látogatókat. Ha szerettek vonatozni Dabas központjába tegyétek le az autótokat és kisvonattal menjetek el Eta néni házáig. 

Fontos: a kisvonat folyamatosan közlekedik a Városháza és Eta néni háza között és csak a le- és felszállások idejére áll meg (nincs részletes menetrend). A kisvonat minden hétvégén közlekedik majd (kivéve december 2-án). Gyermekjegy: 600 Ft (oda-vissza) felnőtt 1200Ft (oda-vissza).

Cím: Dabas, Wesselényi utca 12.
Nyitva tartás: november 27-január 6. 16:00-20 óráig
Belépés: ingyenes

Gödöllői Karácsonyház

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát. A rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban 300 négyzetméteren 9 szobában több mint 10 országból válogatott karácsonyi dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül, itthon egyedülállóan különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített több mint húszféle karácsonyfával, és megannyi ritka és szépséges aprósággal várja a látogatóit!

Cím: Gödöllő, Szabadság út 2.
Nyitva tartás: Hétfő-Szombat: 9:00-18 óráig Vasárnap: 9-17 óráig
Belépés: ingyenes

Karácsonyi Meseház Csákánydoroszlón

14 éve minden adventkor díszes pompába öltözik a Karácsonyi Meseház. Betlehem, makett és modellszoba, szarvasok, jegesmedvék, pingvinek, ledpatak és mézeskalácsház is megtalálható a közel 2000 négyzetméteren.

Cím: Csákánydoroszló, Fő utca 102.
Nyitva tartás: November 27- január 6-ig 17:00-20 óráig
Belépés: ingyenes, de a becsületkasszában szívesen fogadják a támogató adományokat.

Mikulás Háza Váralján

A téma minden évben más, tavaly Jégvarázs volt a fő vezérfonal, idén a Reszkessetek betörők című karácsonyi slágerfilm díszes háza és a Rockefeller karácsonyfa adta az ötletet, de lesz szelfi pad és a mkulás manóinak háza. Advent első vasárnapjától lesz akivilágítva. A legtöbb égő, alkonyatkor fog bekapcsolni, (16:00-16:30 óra között) minden nap este 8-ig. Viszont a díszítés jellegét tekintve, lesz ami csak teljes sötétben (17:00 órakor) kapcsolódik be.

Cím: Váralja, Béke utca 12. A belépés ingyenes, de a becsületkasszával segíthetitek. 

Lumina Park Budapesten

Idén először nyitotta meg kapuit ez a különleges mesevilág. Egy varázslatos park, ahol egy felejthetetlen sétát tehetsz különleges fény és hangjátékkal létrehozott mesevilágba. Mielőtt még felcsattannának a hangok: a Palatinus Fürdő napelemes energiatermelése biztosítja a LED-es fénypark működéséhez szükséges energiát.

Cím: Budapest, Margitsziget, Palatinus Strand
Nyitva tartás:

  • 11.14-01.16-ig: 16:30-21 óráig
  • 01.17-02.05-ig: 17:00-21 óráig
  • 02.06-02.15-ig: 17:30-21 óráig

Belépés: 2 év alatt ingyenes, a jegyárak függenek a napoktól és kedvezményre jogosító igazolványoktól, illetve családi jegy megvásárlására is van lehetőség.

S ha már sötétedés után Budapesten jártok:

+ 1 ötlet:

November 26-tól ismét jár az adventi villamos Budapesten, azonban nem a megszokott fénydíszítéssel, hanem adventi hangulatú belső dekorációval.

Az adventi villamos péntektől hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak nyolc hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között a főváros több pontján közlekedik.

A szerelvény november 26-án szombaton az 56A, 27-én vasárnap a 19-es, december 3-án szombaton a 42-es, 4-én vasárnap a 14-es, 10-én szombaton az 59-es, 11-én vasárnap a 69-es, 17-én szombaton a 47-es, míg 18-án vasárnap az 50-es villamosvonalakon jár.

Sőt, Mikulás trolival is készülnek, amelyről hamarosan többet fognak megosztani a honlapjukon.

Szépvölgyi Anna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére