Jelenlegi hely

Nem csak a férfiak, a nők is remekelnek a sportban

Voltak idők, amikor a nőket nem engedték sportolni, ez csak a férfiak kiváltsága volt. Gondoljunk csak az ókori Rómára, vagy a görög olimpiára. Ezeken a játékokon nők nem vehettek részt, és igazából még a lelátókon sem lehettek jelen. Később már szurkolhattak a kedvenceiknek, de játszani nem játszhattak. Ma már egyre több nő is megcsillogtatja a tehetségét és bizonyítja be, hogy a nemek között voltaképpen nincs különbség. Hiszen egy nő is lehet tehetséges, kitartó és érhet el sikereket egy adott sportban. A cikkben néhány remek sportról lesz szó, amely sportokban a nők ország – világ előtt sikeresen bebizonyították, hogy bizony helyük van a sporttörténelemben, hiszen kimagasló teljesítményüket egy-egy férfi
sportoló is megirigyelhetné.

A nők és a rögbi

Nem csak az Egyesült Királyságban, hanem nemzetközi szinten megemelkedett a női rögbijátékosok száma. 2013 óta mintegy 60 százalékkal nőtt a női rögbijátékosok száma szerte a világon, egy online sportfogadás információs oldal szerint. Természetesen, még mindig kisebbségben vannak a férfi rögbijátékosokkal szemben, de a női játékosok száma évről – évre csak növekszik, és az elért sikereik is azt mutatják, hogy a nőknek is helyük van a pályán.

Az extrém sportban a nők is remekelnek

Azt gondolhatjuk, hogy csak a férfiakban él a kalandvágy, csak a férfiak szeretik az extrém sportokat, pedig ez nem így van. Számtalan női sportoló imádja a kalandos, extrém sportot, amely sportágakban kiemelkedő teljesítményt is nyújtanak.

Női teniszbajnokok

Az amerikai Forbes Magazin százas listáján Serena Williams az 51. helyet foglalja el. Mindenki tudja, hogy kicsoda Serena Williams, mindenki tisztában van a teniszben elért sikereivel. Serena Williams minden idők egyik legkiválóbb sportolója, lekörözve ezzel néhány férfi sportolót is. Azonban ez a 100-as lista még mindig azt tárja elénk, hogy bizony a férfiak még mindig vezetnek, már ami a sportban való részvételüket és keresetüket illeti, azaz van még mit behozni a hölgyeknek és sok Serena Williamsre lenne még szükség, hogy a világon nagyobb elismerésnek örvendjenek a női sportolók.

A nők és a gyeplabda

A női gyeplabda egy remek példa arra, hogy milyen sikereket érhetnek el a nők is ebben a sportban, amennyiben pénzt fordítanak arra. A gyeplabdát a világon sokan kedvelik. Kiemelkedőnek számít a brit női csapat, Rióban, 2016-ban, aranyat nyertek, a Bet 365 információi szerint.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére