Jelenlegi hely

Egészségügyi szolgáltatások, védőnők Miskolcon

VÉDŐNŐ KERESŐ

A lakhely szerinti irányítószám szerint találod meg a védőnő elérhetőségét

KERESŐBE ÍRD BE A VÁROST ÉS KESRESD KI AZ IRÁNYÍTÓSZÁMODAT -> KERESŐ!

HA MEGTALÁLTAD A VÉDŐNŐT, KATTINS A NEVÉRE ÉS AKKOR LÁTOD AZ ELÉRHETŐSÉGEIT.


Az ellátás célja a védőnői-, iskola-egészségügyi szolgálat működtetése, városi egészség fejlesztési programok szervezése, koordinálása, az új generáció egészségének megőrzése és egészségnevelése.

 

A területi védőnő családban végzett gondozási munkája a várandós gondozás mellett elsősorban a kisgyermekes családokra irányul. Tevékenységét a tanácsadóban, családok otthonában és oktatási intézményekben végzi. Munkájának kiemelten fontos része a veszélyeztetett személyekkel, csoportokkal való foglalkozás, amit már a várandósság alatt el kell kezdeni. A szolgálatnak nagy szerepe van abban, hogy a csecsemőhalandóság Miskolcon is javul és a védőoltási fegyelem jónak mondható. A minőségi munka javítása, valamint a családok megváltozott igényeinek kielégítése érdekében több telephelyen, rendszeresen tartanak a védőnők klubfoglalkozásokat, közösségi programokat. A témakörök felölelik a gyermekvállalás, várandósság és a gyermeknevelés kérdéseit. Előadások, gyakorlati bemutatók segítik a minél eredményesebb információ átadást.
A védőnő ellátási területét – utcák jegyzékét - önkormányzati rendelet határozza meg. A lakcímmel rendelkező személyeken túl a védőnő köteles ellátni a körzetében életvitelszerűen tartózkodó azon személyt, aki az ellátás iránti igényét bejelenti.
Az adott utcához tartozó területileg illetékes védőnő elérhetőségéről, a tanácsadás és a fogadóóra időpontjáról a védőnői tanácsadóban, a körzetileg illetékes gyermekorvosi rendelőben, az egészségügyi szolgáltatások igazgatóságán tájékozódhat.

Az általános és középiskolai tanulók iskola-egészségügyi ellátását főállású iskolavédőnők végzik. Az iskola rendkívül fontos színtér az egészségmegőrzés és egészségnevelés szempontjából, hiszen itt lehetőség nyílik több éven át rendszeresen hatást gyakorolni a diákok egészségmagatartására és rajtuk keresztül a családokra.
Az iskolát ellátó védőnők feladatai:

  • szűrővizsgálatok
  • közegészségügyi feladatok (védőoltások, iskolai étkeztetés és higiénés helyzet ellenőrzése)
  • egészségnevelő tevékenység évfolyamonként
  • fogadó órák tartása, egyéni tanácsadás
  • kapcsolattartás diákokkal, pedagógusokkal és szülőkkel
  • elsősegélynyújtás
  • krónikus betegek, magatartási zavarokkal küzdők életvitelének segítése
  • szakmai alkalmassági vizsgálat, pályaválasztás segítése

Az iskolát ellátó védőnő telephelye az oktatási intézmény telephelyével azonos.
Az adott oktatási intézményt ellátó védőnő elérhetőségéről, a tanácsadás és a fogadóóra időpontjáról az iskola honlapján, az iskola titkárságán, az iskolaorvosi rendelőben, az egészségügyi szolgáltatások igazgatóságán tájékozódhat

Védőnő kereső   

Egy alkalmazás, amiben a lakhely szerinti irányítószám megadásával lehet megkeresni a védőnő elérhetőségét -> KATT IDE!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan hősnők, avagy ennyit keresnél, ha fizetnének az otthoni munkádért

Láthatatlan munka napját áprilisban ünnepeljük, persze ez egy olyan ünnep, amit általában elfelejtünk, vagy inkább nem is tudunk róla. De mi is az a láthatatlan munka? Ha nagyon röviden akarnám megfogalmazni, akkor mindaz a munka, amiért nem jár fizetés, sőt, gyakran köszönet sem.
Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Húsvéti szalvétahajtogatás kicsiknek, nagyoknak

Két cuki nyuszit hoztunk a húsvéti asztal díszítéséhez.
Fűszernövények tavasztól őszig

Fűszernövények tavasztól őszig

A fűszernövények használata a konyhában reneszánszát éli. Régen – és sok helyen ma is – megtalálhatók a kiskertekben vagy cserepekben az erkélyeken, teraszokon.
Ugrás az oldal tetejére