Jelenlegi hely

Karácsonyi Csilla

 A családterápia olyan segítő módszer, amely a család minden tagjának a véleményét figyelembe veszi, és lehetőséget teremt arra, hogy közösen találjanak megoldást a nehéz élethelyzetekben.

Nem az a fontos, ki a hibás, ki mit rontott el, hanem az, hogy ki mit csinál jól. A családban mindenki hozzá tud tenni egy pozitív lépést a változáshoz. Kérdéseiket feltehetik a következő témakörökben:

-párkapcsolati problémák

-gyermeknevelési gondok

-feldolgozatlan veszteségek (válás, gyász)

-felkészítés a házasságra, a szülői szerepre

-szülő-gyerek konfliktusrendezés

-segítség a családon belüli leválás, elválás problémája esetén

-életkori krízisek

-többgenerációs családban kialakult együttélési problémák

-mozaik családokban kialakuló konfliktusok

Karácsonyi Csilla vagyok, Miskolcon lakom, a Magyar Családterápiás Egyesület szaknévsorában nyilvántartott, képzett, sok éves gyakorlattal rendelkező családterapeuta vagyok. Pedagógus és mentálhigiénés szakember végzettséggel is rendelkezem.

 

Karácsonyi Csilla

Tel: 06 30 / 315-09-30

E-mail: mentalis@freemail.hu

Hozzászólások

Kedves Csilla!

Lehet furcsa, hogy egy férfi kér tanácsot ezen a fórumon, de mindent meg kell próbálni. Az élettársam elköltözött közös gyermekünkkel. Ebbe bele kellett törődnöm, de a 4 éves kislányommal szeretném tartani a kapcsolatot. A volt élettársam azonban nem engedi hozzám a gyereket, mert úgy gondolja, hogy meg kell szoknia az új párját. Mit tudok tenni? Mit lehet tenni? Szeretem a gyerekemet, és ragaszkodok hozzá. Remélem, kapok egy használható tanácsot.

Tisztelettel, Richard

Kedves Richard!
Arról nem írt, hogy jelenleg milyen a kapcsolata az élettársával, tudnak-e együtt, csak ketten leülni, és megbeszélni a problémát.  Ha igen, akkor mindenképpen beszélni kellene a gyerek helyzetéről,  ugyanis függetlenül attól, hogy önök együtt, vagy külön élnek, mindig a gyerek szülei maradnak, mert a szülőség életfogytig tart, és mindketten felelősek a felneveléséért. Ezért elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció kettőjük között. Annak ellenére, hogy a kislánya az anyjánál van, önnek sok időt kell töltenie a gyerekkel, hogy érezze, ön nem hagyta el, csak a párkapcsolatnak van vége, a szülő gyerek kapcsolatnak nincs vége. Ön a szülőségtől nem fosztható meg, hacsak a gyámhatóság, vagy a bíróság másképp nem rendelkezik. Amennyiben az élettársa nem hajlandó megegyezni a rendszeres láthatásról, szakember segítségét kell igénybe venni. Javaslom, keresse fel a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálatot,( A Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény /MESZEGYI / honlapján megtalálhatja az elérhetőségeket) ahol a családgondozó segítséget nyújt abban, hogy milyen módon lehet jogi útra terelni a problémát, vagy felkeresheti az intézmény ingyenes családterápiás szolgáltatását,  (Miskolc, Arany J. u. 37. T: 562-486, 562-487), esetleg az intézmény ingyenes jogi tanácsadását, előzetes időpont kérésével. Mindenképp tisztázni kell hivatalosan is a láthatás időpontjait, ha szükséges, a gyámhatóság bevonásával. Remélem, problémájára hamarosan megoldást talál, üdvözlettel: Karácsonyi Csilla családterapeuta
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Ugrás az oldal tetejére