Jelenlegi hely

Sétával a szülés/születés minőségéért

Egy figyelemreméltó új, hagyományteremtő kezdeményezés született: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Perinatális szaktanácsadó képzésének végzett hallgatói és oktatói jóvoltából.

 

Most együttes erővel hívhatjuk fel arra a figyelmet, hogy az élet kezdete egy olyan meghatározó pillanat, ami nem múlik el nyomtalanul. Hosszú távú hatásai velünk maradnak egész életünkön át, sőt nagy valószínűséggel befolyásolják a következő nemzedékek világra jövetelének módját, s így az ő életüket is. A szülés/születés minősége legalább olyan fontos, mint annak közvetlen eredménye.

Nem kívánjuk megszabni azt, hogy ki hogyan szüljön és szülessen, de szeretnénk rámutatni arra, hogy a szülés/születés minősége mennyire meghatározó, és szeretnénk, ha mindenki ismerné az irányelveket, melyek mentén érdemes haladni. Célkitűzésünk, hogy a szülés/születések a WHO ajánlásának, a baba-barátság pontjainak illetve az AnyaBaba-barát szülészeti ellátáshoz vezető út lépéseinek mentén haladjanak, s hogy minél többen megismerjék ezeket.

A szülés/születés minőségének jelentőségét bizonyítja, hogy szakmai törekvéseinket immár 20 hazai és nemzetközi szervezet támogatja, de mellénk álltak ismert hazai sportolóink, mint Dudás Miklós, Kovács Katalin és Szabó Szilvia is.

A szülés/születés mindannyiunkat érint, nőt, férfit, gyermeket egyaránt. Éppen ezért mindenkit szeretettel várunk Sétánkra, és a hozzá kapcsolódó rendezvényekre.

A Sétán ki-ki a maga tempójában járhatja végig az utat, hol csendesen, hol hangot adva élményeinek. Mindez mutatja, mennyire fontos a saját ritmus (amit nem érdemes se gyorsítani, se lassítani), a folyamat (ami legalább olyan lényeges, mint a célba érkezés), az együttlét vagy éppen a magány.

Első utunk Budapesttől, az ELTE Izabella utcai kampuszának kertjében a kezdeményezés keretében ültetett SzüléSzületéS fájától Egerbe vezet: 2014. június 29. 17:00 órai indulással, július 6-ai megérkezéssel, az Eger melletti Bábafához.

Azok kedvéért, akik nem sétálhatnak velünk, Budapesten, az ELTE Izabella utcai épületének udvarában, és Egerben valamint a Bábafánál programokkal kedveskedünk.

Június 29-én 15:00 órától az ELTE Izabella utcai épületének udvarában Ringató foglalkozással, kézműves termékekkel, színezővel és más érdekességekkel várjuk az érdeklődőket. A helyszínen a Cerny jóvoltából betekintést nyerhetnek a koraszülött mentésbe, továbbá közösen elkészítjük a Séta zászlóját, amely aztán elkísér minket sétánk során.

Július 5-én 17:00 órától Egerben családi találkozón köszöntik a sétából érkezőket, zenével, énekkel és körtánccal, szalagkészítéssel, 6-án pedig a Séta befejező szakaszához lehet csatlakozni, a Bábafáig, ahol élménydús programokkal várjuk a résztvevőket.

 

Bővebb információ itt!
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére