Jelenlegi hely

Nemzetközi babamaszázs nap- június 7.

"Szeretetteljes érintés, ami megváltoztatja az életet". Június 7.-e a Nemzetközi babamasszázs napja.

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete valamint az IAIM (International Association of Infant Massage) június 7-én ünnepli a Nemzetközi babamasszázs napot, ami a babamasszázs megalkotójának Vimala McClure születésnapja. A babamasszázsnak évezredekre visszanyúló történelme van, ami anyáról gyermekre szállt. A babamasszázs erősíti a köteléket anya és baba között, oldja a stresszt, fejleszti és stimulálja a babát, továbbá az egészségére is pozitív hatással van.
Az érintés az első szeretet nyelv, amit megtanulnak a kisbabák. A felgyorsult világukban a szeretetteljes érintés még inkább kiemelt fontossággal bír, hogy kialakuljon a kötődés, ami végigkíséri majd a gyermeket egész életén át. A babamasszázs ehhez nyújt eszközt, hogy erősítse a kötődést, szülők és a babák jobban megismerjék egymást, ezen felül rengeteg pozitív hatása van, ami kihat a babára valamint a környezetére is.

A babamasszázst Vimala McClure az Indiai-, és a Svéd masszázs, a jóga és a reflexológia ötvözésével alkotta meg. Az általa kifejlesztett mozdulatsort ma már a világ 100 országában, évente több százezren sajátítják el.

„A 27 éves pályafutásom alatt megtapasztalhattam, hogy a babamasszázs mikre képes! A babamasszázs mindig a baba „engedélyével” zajlik és olyan varázslatos dolog, ami beépülve a család életébe megkönnyíti és örömtelivé varázsolja a kisbabás család mindennapjait. A nap bármelyik szakában lehet masszírozni, a lényeg, hogy zárjuk ki a külvilágot és összpontosítsunk a babánkra. Már újszülött korban el lehet kezdeni a masszázst mivel rengeteg pozitív hatása van, hasfájás csökkentésére, az alvás minőségére és a szoptatás támogatására. Amit még ki kell emeljek, hogy koraszülött babáknál is lehet alkalmazni, a szeretetteljes érintésnek köszönhetően ezeknek a babáknak gyorsabban gyarapodik a súlyuk és ezáltal előbb haza mehetnek a kórházból” - nyilatkozta a téma kapcsán Némethné Gregor Judit, a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület elnöke, IAIM tréner.

„Természetesen a nyűgős vagy fokozott igényű kisbabák esetén is segítséget nyújt a babamasszázs, abban, hogy harmónia és egyensúly a babák és a szülők között megértve annak szükségleteit és támogatva a kicsiket” - tette hozzá az elnökasszony.

A babamasszázs jótékony hatásai:

A babamasszázs a kellemes testi élményen túl rengeteg pozitívumot ad a babának. Hozzájárul az egészségének megőrzéséhez, és a testi-lelki jólétéhez. Anyukáknak önbizalmat ad, az apukáknak lehetőséget arra, hogy jobban megismerjék gyermeküket, továbbá be lehet vonni akár nagyobb testvért is, hogy ezzel is erősítsük a köztük lévő kapcsolatot.

További előnyei:
•    A masszírozással stimuláljuk a baba bőrét, a légző keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzékszervek és az izomrendszer fejlődését.
•    Oldja a stresszt a babában és az anyukában is.
•    Javítja az alvás minőségét.
•    Kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak lesznek a babák.
•    Segíti a mozgás fejlődést.
•    Hozzájárul a hasfájás csökkentéséhez
•    Csökkenti a fogzási fájdalmat.
•    Ráadásul a masszírozás következtében oxitocin termelődik, ami hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben tudjon az édesanya szoptatni és támogatja Őt a nyugalomban.

A babamasszázs alatt a szülő megérti a baba jelzéseit és képes lesz igényeire megfelelően reagálnia baba testi és lelki szükségleteire. Mivel a babamasszázsnak a szeretetteljes érintésnek igazoltan nincs negatív hatása így a szülők ezzel egy biztosan jó dolgot nyújtanak a babájuknak saját szerető kezükkel minden újszülött és kisbaba első szeretet nyelvén a szeretetteljes érintés által.

„Annak érdekében, hogy a szülőknek megfelelően meg tudjuk tanítani a babamasszázs lépéseit és át tudjuk adni a hozzá tartozó tudást, egy 5 alkalmas tanfolyamot szoktunk tartani. A találkozásokon az okleveles oktatóink egy gyakorló babán mutatják be a masszázs lépéseit, az anyukák vagy apukák már rögtön a gyermeküket kényeztethetik a mozdulatokkal. Ez a néhány alkalom egy igazán jó program, ahova ki lehet mozdulni és az új tudás megszerzése mellett találkozni lehet más szülőkkel. Bízom abban, hogy minél többen felismerik a babamasszázs rendkívüli hatásait és olyan generációkat tudunk közösen felnevelni, akik kiegyensúlyozottak, kötődnek a családjukhoz és szeretetteljes életet tudnak élni” – mondta el végezetül Némethné Gregor Judit.

A szülők az egyesület honlapján, több mint 600 ajánlott Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató közül tudják a lakhelyükhöz legközelebb esőt felkeresni, vagy akár telefonon is kérhetnek bővebb információt a +3630/589-3432 központi számon.

A Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete évente több alkalommal indít Nemzetközi Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató képzéseket egészségügyi és pedagógia végzettségű szakemberek számára, amelyre a  www.magye.hu oldalon tudnak bejelentkezni az érdeklődők.
Szeretetteljes érintés kihívás

Kihívás:

A Nemzetközi babamasszázs nap alkalmából a Magyar Gyermekmasszázs Egyesülete szeretné felhívni a figyelmet a szeretetteljes érintés fontosságára. Ezzel a céllal 2024.06.03-2024.06.09 között egy kihívást hirdetnek a közösségi média felületeken. A kihívás lényege, hogy minden nap meg kellene ölelni valakit minimum 8 másodpercig és erről kellene egy-egy képet posztolni és ellátni az alábbi #-el: #ölelnijó #szeretteljeserintes #nemzetkozicsecsemomasszazsnap #magye #babamasszázs.

Hogy miért pont 8 másodpercig kellene, hogy tartson az ölelés? Mert ennyi idő kell ahhoz, hogy oxitocin hormon termelődjön a szervezetünkben, aminek köszönhetően boldogabbnak érezhetjük magunkat.

További információ:
Kósa-Jónás Fanni Okleveles Csecsemőmasszázs Oktató
06 30 668 5253
jonas.fanni@gmail.com
www.magye.hu

Némethné Gregor Judit
Nemzetközi Csecsemőmasszázs tréner
MAGYE elnök
info@magye.hu
+3630/5893432
www.magye.hu

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére