Jelenlegi hely

NEK adatlap: mindenkinek kell, aki szeptembertől iskolát vált!

Mindenki, aki szeptembertől iskolát vált, kicsik és nagyok!

Intézzétek a kormányablakokban az ingyenes NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlapot, mert kérni fogják a beiratkozásnál. Ezzel igénylik a gyerekek számára a középiskolák a diákigazolványt. (Pár perc az ügyintézés, bátran megpróbálhatjátok időpontfoglalás nélkül is.)

A Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) fő célja, hogy az egyes elektronikus kártyakibocsátók és kártyaelfogadók egységes kártyarendszerben, kompatibilis kártyatechnológiát használjanak. Az adatok biztonságát a központi rendszer által hitelesített és védett adattárolási rendszer garantálja. Ezzel a kártyakibocsátás és a kártyavisszavonás is egyszerűsödik, kevesebb lesz a használandó kártya- és műanyagmennyiség.

FONTOS! A gyerek jelenléte elengedhetetlen, fotó készül róla.

14 éves kor alatt szükséges:

− egy szülő (törvényes képviselő) jelenléte érvényes személyazonosító okmánnyal

− érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél (gyereké)

− lakcímkártya

14 éves kor felett szükséges:

− a szülő (törvényes képviselő) jelenléte nem kötelező,

− elég csak a gyerek személyazonosító igazolványa, vagy érvényes útlevele, vezetői engedélye és lakcímkártyája.

Az eredetit (egy A4-es papírlap lesz) tartsátok meg, a suliba a másolatát is elég leadni. Az adatlap 5 évig érvényes, ha elveszik a diák ez idő alatt, akkor ezzel lehet újat igényelni.

Megfontolandó a gyerek számára ÜGYFÉLKAPU hozzáférést is igényelni, mert pl. az egyetemi jelentkezést, első nyelvvizsga díjának visszaigénylését vagy a jogosítványhoz kapcsolódó támogatás igénylését is ezen keresztül fogja tudni intézni.

Forrás: Sulinavigátor


Ha középiskolai felvételi előtt álltok, szívből ajánljuk nektek a Sulinavigátor weboldalt, annak Ponszámolóját és minden egyéb hasznos információját! Hatalmas segítség a felvételi előtti (és utáni) idegőrlő hónapokban!

Szerkesztette:

Gellén Nóra 

- Pécsimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére