Jelenlegi hely

Várjuk a tavaszt a medvékkel - Medveprogramok országszerte

Nemcsak a tavaszt de a medvenapot is nagyon várjuk évről évre egyre jobban. Annyira örülnénk már egy igazi tél(nek) és utána egy szép tavasznak! Így nem csoda, hogy mindenkit érdekel, hogy február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony Napján kibújik-e a medve a barlangjából.

A néphagyomány szerint, ha az ekkor téli álmából ébredő medve nem vált pizsit, és visszabújik, mert megijed az árnyékától, akkor messze még a tél vége. Ha borús, felhős napra ébred, és nem ijeszti el az árnyéka, akkor hamar vége lesz a télnek.

Idén ez az alkalom a hét közepére esik, így van, aki már előző hétvégén megkezdte a medvézést, mint például a Budapesti Állatkert. Nézzük, melyik helyszínen milyen programok is várják országszerte a családokat!

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkba látogatók drukkolhatnak, február 2-3-á a Budakeszi Vadaspark medvéje, Romulus meglátja-e az árnyékát? A medveprogram mellett farkas-, ló és szamár látványetetés is szerepel a programok között.

A Vadasparkról információkat ITT találsz.

Romulus napi edzése közben beszélget a gondozójával

Mackófesztivál Debrecenben

Négy teljes napig a macik lesznek a Debreceni Állatkert főszereplői. 2023. február 2-5 között idén is újra Mackófesztivál! 

A nyitónapon rögtön megtudhatjátok, hogy messze van-e még a tél vége, Dönci, az örvös medve megjósolja, mennyit kell várnunk a tavaszra. Interaktív szakvezetés keretében a medvefélék családjának tagjaival, sőt, a nálunk élő névrokonaikkal is megismerkedhetnek a látogatók. Medvetánc, bábelőadás és mesezenekari koncert is gondoskodik, emellett ügyességi játékok, családi fényképezkedési lehetőség, mackókedvencek vására és térképes keresőjáték, kézműves barlang, mackóvarroda.... kemény medvés napok várnak ránk!

Állatkerti belépővel minden programelem díjmentes! Részletes program ITT!

Időjóslás a Kecskeméti Vadaspark medvepárjával

Itt komolyan veszik a tavaszvárást! Idén is együtt szurkolhatunk 10 órától az itt élő örvös medvéknek, Lucky-nak  és Buddha-nak 2023. február 2-án, csütörtökön.

Találkozzunk 10 órakor az örvös medvék kifutójánál, ahol látványetetéssel egybekötött állatbemutatót tartunk, és nézzük meg együtt, hogy lesz-e árnyékuk!

Lucky és Buddha, a Kecskeméti Vadaskert örvös medve párja idén ünneplik 30. születésnapjukat. Van már gyakorlatuk a tavaszvárásban!

Nikoláj szülinapi tortája

Pécsett is szeretik a medvéket, az látszik!

Nikoláj, a Pécsi Állatkert barna medvéje január 23-án töltötte be a 13. életévét.  A fotón látható "tortán" (melyet egyébént jó medve módjára egyetlen mozdulattal "megsemmisített") minden volt, mi szem s szájnak ingere. Lépes méz, dió, mogyoró, aszalt áfonya, túró rudi, körte, alma, répa s mandarin, no meg persze mackónk kedvenc hala, a ponty. 

A 2023. február 4-én igazi, programokban gazdag csalédi nap várja a látogatókat kedvezményekkel! A szombati programokat  ITT találod. Ezen a napon medve jelmezben, álarcban érkező látogatóink a kombinált jegyek árából 20%, az egyéni jegyek árából pedig 30% kedvezményt kapnak.

Nyíregyházi Vadaspark

Az ország egyik legjobb állatkertje úgy tűnik, idén nem tart most medveleső programot, de a medverajongóknak így is kihagyhatatlan helyszín! 

Az országban egyedülálló módon több medvefajt is él náluk: a jegesmedve, a barnamedve és Dél-Amerika egyetlen medvefaja, a pápaszemes medve is. Ráadásul tavaly októberben született egy kis vörös macskamedve is az állatkertben, macska is, medve is, komoly cukisági faktor!

Hogy odatalálj, ITT tudsz informálódni.

 

Nyugdíjas medveügyek a Szegedi Vadasparkban

Mici és Ursula, a Vadaspark két nyugdíjas medvehölgye dönti el idén a Medve-les programon február 2-án, hogy rövidesen beköszönt-e a tavasz Szegeden. Találkozó 11 órakor a medvék kifutójánál!

A Vadaspark meglepetéssel is készül: minden gyereket egy kis macis apróság vár majd a bejáratnál. Az iskolai csoportok, ha verssel, mondókával vagy dallal készülnek a medvéknek, akkor a legjobbak extra ajándékban részesülhetnek!

Szeretnék a tanárok figyelmét felhívni arra, hogy a csoportoknak a regisztráció kötelező a zoopedagogia@zooszeged.hu címen!

Mielőtt elindultok, a további infókat itt találjátok.

Izgalmas medvés kalandokat kívánunk!

ADL - Debrecenimami

Forrás: a cikkben szereplő helyszínek Facebook oldala és weboldalai

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Sokunk, önmagunknak feltett napi kérdése ez, "Miért nem tudsz fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére