Jelenlegi hely

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő Programjának szakemberei és önkéntesei várják az olyan családok hívásait, akik az otthon lévő autizmussal, ADHD-val élő gyermekeikkel tanácsot szeretnének a az új helyzet kihívásaira.

Az átlagosnál érzékenyebbek

Az autizmussal élők számára még fontosabb a napi rutin kiszámíthatósága, az állandóság, hiszen sokkal érzékenyebbek a változásokra. Az utóbbi hetek az egészséges embereket is megviselték, így érthető, hogy jóval nagyobb nehézséget jelenthet a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelése, és ezzel megszokott életritmusunk felborulása, az otthoni bezártság.

Első rövid képes meséjük főként óvodás, kisiskolás gyermekeknek - innen letöltheted!

A szülőket ez kihívás elé állítja: Hogyan segíthetnének, hogy gyermekük jobban érezze magát? Hogyan dolgozzanak otthonról míg az autizmussal élő gyermekük különféle problémákkal reagál erre a bizonytalanságra? Sokan szülők egyedül érezhetik magukat egy ilyen helyzetekben, szükségük lenne a meghallgatásra, tanácsra.

Hogy mikor kit lehet hívni?

A weboldalukon közzétett listán ITT mindenki megtalálja a számára szükséges szakemberek elérhetőségét, telefonos óráit.

A telefonvonal végén különféle szakemberek, gyógypedagógusok, mentálhigiénés szakemberek és pszichológusok várják a szülők kérdéseit. Igény esetén a  telefonálókat tovább kísérik egyéni megoldások keresésével, e-mailes kapcsolattartásban,  szakemberek ajánlásával segítik őket a krízishelyzetek megoldásában.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Nem Adom Fel Alapítvány

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére