Jelenlegi hely

A kis herceg az Erkel Színházban – 80 éves klasszikusból modern táncshow

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regénye idén ünnepli első kiadásának 80. évfordulóját. 250 nyelvre fordították le, 200 millió példányt adtak el belőle, ezzel minden idők második legkelendőbb könyvévé vált. A klasszikus műből a Broadway Entertainment Group készített színházi produkciót, mely 2024. február 14-től Budapesten is megtekinthető. A legújabb – színházi látványosságokkal, tánccal és akrobatikával teli – színpadi adaptáció a még kevesek által ismert videomapping technológiát is alkalmazza, és szó szerint életre kelti a több generáció által kedvelt klasszikus kalandtörténetet.

A kis herceg produkció kreatív csapatát Anne Tournié rendező és koreográfus vezeti, a szöveget Chris Mouron társrendező írta, az eredeti zenét Terry Truck szerezte. A csapat további tagjai: Noellie Bordelet segédkoreográfus, Marie Jumelin videodizájner, Peggy Housset jelmeztervező, Stéphane Fritsch fénydizájner, Tristan Viscogliosi hangdizájner, Etienne Beaussart projekciódizájner, Carmen Arbues Miro fodrász- és sminkmester, valamint Aurélie Gandilhon kellékes.

Az előadás műfaját tekintve koreográfiai adaptáció, kortárs tánc és újcirkusz. A narrátor az egyetlen szereplő, aki beszél az előadás során. Az összes többi művész, akik a világ minden tájáról - Kínából, Indiából, Lengyelországból, Franciaországból, Olaszországból - érkeztek, cirkuszi vagy kortárs táncos háttérrel rendelkeznek, koreográfiával és akrobatikával fejezik ki magukat.

Az előadás nemzetközi színészgárdájának főbb tagjai: Lionel Zalachas (A kis herceg), Chris Mouron (a narrátor), Aurélien Bednarek (a pilóta), Helena De Graeve (a rózsa), Romeo Langlios (a hiú), Marcin Janiak (a lámpagyújtogató), Joän Bertrand (a király).

A kis herceg világpremierje 2019-ben Párizsban volt, innen indult világkörüli turnéra. 2020-ban Dubajban mutatták be, 2021-ben Sydneyben játszották és 2022-ben egy egész évadot töltött a new yorki Broadwayn. Jelenleg a lisszaboni közönség láthatja, majd 2024 januárjában újra Dubajban látható a show, februárban érkeznek Budapestre, ahonnan Prágába utazik majd a produkció.

"Izgatottan várjuk a budapesti folytatást. Utazása közben a kis herceg sokféle emberrel és kultúrával kerül kapcsolatba, és mindenkinek a szeretet üzenetét közvetíti. A barátságról, magányról, mások és a bolygónk iránti szeretetről és törődésről szóló történetét igyekeztünk alázattal átültetni a szaharai sivatag kulisszái közé" – nyilatkozta Anne Tournié rendező az előadásról.

A kis herceg című előadás a budapesti Erkel Színházban látható majd francia nyelven, magyar feliratozással. További információk a www.thelittleprincetour.eu oldalon.

– Sajtóközlemény –

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére