Jelenlegi hely

A játékosság néha jól jön, néha követelmény

A lakberendezés egy igazi kaland, ami megannyi felfedezéssel jár együtt „kéz a kézben”. Viszont akad olyan helyzet, amikor a játékosság inkább elvárás. Természetesen a lurkók rezidenciájának szépítésére gondolunk.

Miben különbözik a gyerekszoba a többi helyiségtől?

Abban mindenképpen, hogy a mesés látvány az esetében épp úgy elengedhetetlen, mint a funkcionális berendezés. A gyerek bútorok akkor megfelelőek, ha bírják a strapát. Márpedig kihívásból garantáltan akad bőven, mert még a legszelídebb gyerkőcök is rombolnak olykor-olykor. Igaz, ők ezt játéknak hívják. Szóval a játszás során előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek, amik egyetlen egy esetben tolerálhatóak jól. Ha a berendezési tárgyak ellenállnak a különböző mértékű fizikai és mechanikai hatásoknak. Már amennyire tudnak természetesen, mert egy bizonyos fokozat felett már majdnem minden mindegy. De az anyagválasztás éppen emiatt lényeges.

Mindenesetre az elsődleges cél tehát a nagyfokú ellenállóság preferálása. Aztán a funkcionalitáshoz tartozik a könnyű kezelhetőség, az átlátható szerkezet, az egyszerű pakolás és rendtartás. Utóbbi egy darabig úgyis a szülők dolga. A külső tekintetében a mesés jegyek mindig előnyt élveznek a gyermekek szemében. Nekik teljesen mindegy, hogy amúgy a lakás aktuálisan milyen stílust képvisel. De általában a különböző nézőpontok pazarul közös nevezőre hozhatóak, mindenki legnagyobb örömére.

Az emeletes ágy az egyik legjobb bútor, ami csak szóba jöhet. Főleg testvéreknél. Egyrészt ez az a struktúra, amit többnyire minden lurkó imád. Másrészt helytakarékosságban verhetetlen. Főleg, hogy az egyéb kiegészítőkkel ellátott modellekkel még több terület spórolható meg. Ez egy alapvetően kis alapterületű gyermekszobában aranyat érő pozitívum!

Mihez mi passzoljon?

A gyerektextíliák feltehetik az i-re a pontot. Különösen akkor, ha színükkel, mintáikkal egy az egyben összhangot alkotnak a szoba többi berendezési elemével. A szabad szemmel is jól érzékelhető harmónia barátságos, játékra hívó, szeretetet árasztó atmoszférát teremthet.

A fotó forrása: Olesia Bilkei / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére