Jelenlegi hely

Az ÉKKŐ Egyesület felkészült önkéntesei ingyenes segítséget nyújtanak

Befejeződött a felkészítés, elindult a fogyatékos gyermekkel, családtaggal élők segítése.

Magyarországon a fogyatékos családtagról való állandó gondoskodás a vele együtt élő(k) számára 24 órás elfoglaltságot jelent. A 2011-es népszámlálás adatai szerint 490 ezer fő ápolásával foglalkozó családtagjait érinti ez. Magyarországon és a határainkon túli magyar közösségekben gyakran a társadalom többi tagjától való elszigeteltséget is jelent, az ha fogyatékos családtag is van.
Orvosi kutatások szerint a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők biológiai életkora gyorsabban nő a súlyos leterheltség, a tartós stressz miatt, gyorsabban öregszenek, és hamarabb halnak. Ebben a helyzetben élőknek szeretnénk segíteni.

Az ÉKKŐ Egyesület fontosnak tartja az önkéntességet, a családi szolidaritást, a segítségnyújtást. Ezért önkéntes segítőket képeztünk ki, akik a családoknak nyújtanak segítséget.
Felkészítettük őket a „jól segítés” technikáira. Megtanulták a segítő beszélgetés, az értő figyelem módszereit. Olyan ismereteket adtunk át, amelyek segítik a családokkal való kapcsolatuk kialakítását.

Személyes otthoni segítés helyszínei és amit a segítők vállalnak.
Ezt a segítő tevékenységet a segítők önkétesen, szabadidejükben, ingyenesen végzik,
mert segíteni jó.


Írjál nekünk, ha segítséget szeretnél kérni Katt ide!

A „telefonos beszélgetőtárs - szolgálat” is indult azok számára, akik fogyatékossággal élő családtagot gondoznak. Egy megértő baráti beszélgetés sokat segít a nehézségek elviselésében. A telefonokat fogadó magyarországi és külhoni önkénteseket a segítő beszélgetésre online workshop formájában készítettük fel.

Önkéntesekkel lehet beszélgetni ZOOM alkalmazásban. A beszélgetés lehetséges telefonon és számítógépen is, amennyiben telepítve van az eszközre az alkalmazás. Beszélgetés közben a kamera kikapcsolt állapotban lesz. Időpontfoglalás alapján küldjük a kapcsolódási linket a megadott email címre.
Ezt a szolgáltatást olyan személyek számára tesszük elérhetővé, akik fogyatékos családtaggal élnek és szívesen beszélgetnének valakivel. 30 percnyi kikapcsolódást adunk, beszélgetést egy másik emberrel.

Foglalj időpontot a beszélgetésre és a megadott email címre küldjük a ZOOM linket  Katt Ide! 

Az Ékkő Egyesület ingyenes segítségét ajánljuk a sorstárs egyesületek figyelmébe, valamint várjuk az érintett családok közvetlen jelentkezését is!
 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére