Jelenlegi hely

Országos közlekedésbiztonsági programsorozat kisiskolásoknak

Nem csak az iskola, de egy országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat is indult szeptemberben első- és második osztályos gyerekeknek. Nálatok vajon mikor lesz? Itt vannak a  programsorozat állomásai, céljai és izgalmas pillanatai.

„Road Safety – a biztonság az első” néven indít országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat indult első és második osztályos tanulóknak. A hetente új állomásra látogató eseménysorozat szeptember 6-tól december 17-ig tart a főváros és tizenkét megyeszékhely központi szabadtéri helyszínein.

Az edukációs projektet a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. indította, kiemelt küldetésüknek tartva a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelésének támogatását. A korosztályi jellemzőknek megfelelő tanterv kidolgozása és annak használata a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése érdekében hasznos. Edukációs projektjük elsősorban az általános iskolák első és második osztályos tanulóit szólítja meg.

A 13 hétig tartó, hetente új állomásra látogató, az adott megyeszékhely fiatalságát megmozgató interaktív oktatási, fejlesztési programsorozatban a hagyományos tanítási kereteket átlépő lehetőségeket használnak.
A tantermek falain kívül, a megyeszékhelyek központi szabadtéri helyszínein lebonyolított képzés alkalmával délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre.

A programsorozat állomása

A programsorozat 2021. szeptember 6-tól december 17-ig tart, és az alábbi helyszínekre látogat el:

  • szeptember 6–10. Nyíregyháza;
  • szeptember 13–17. Debrecen;
  • szeptember 20–24. Szolnok;
  • szeptember 27–október 1. Kecskemét;
  • október 4–8. Szekszárd; október 11–15. Kaposvár;
  • október 18–22. Nagykanizsa;
  • november 8–12. Zalaegerszeg;
  • november 15–19. Sopron;
  • november 22–26. Győr;
  • november 29–december 3. Veszprém;
  • december 6–10. Székesfehérvár;
  • december 13–17. Budapest 12. kerület.
A programsorozat központi eleme egy közlekedési útravaló, amelynek célja, hogy olyan ismereteket adjon a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében, és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását.

Az ingyenes kiadványt a kitelepüléseken kapják meg a tanulók.

– A biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a fiatal korosztály tagjai eleinte gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek, és a különösen veszélyeztetett csoportba tartoznak. A tavalyi tanévtől kezdve a környezetismeret, valamint a technika és tervezés tantárgyak részeként már első osztálytól oktatják a közlekedési ismereteket, azon belül a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat. A HUMDA Road Safety programsorozata és az ahhoz tartozó közlekedési útravaló terjesztése egy fontos előkészítő lépése a biztonságos közlekedésre nevelő tanterv kidolgozásának – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke.

A gyermekek az egyik legveszélyeztetettebb csoportként kiemelt figyelmet igényelnek a biztonságos közlekedésre nevelés terén, a korosztály ismereteit a kitűnő fogékonyságuk miatt is célszerű már első és második osztályos korban megalapozni – tette hozzá Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére