Jelenlegi hely

Félelmeinkről humorral és komolyan, húsvéti hagyományok és szimbólumok a márciusi Képmás-esteken

Márciusban is folytatódnak a Képmás-estek az online térben: a hónap során a mai ember félelmeiről és ezek kezeléséről, majd a húsvéthoz kapcsolódó profán és szakrális hagyományokról hallhatunk művészek és szakértők bevonásával.

Félelmeink nyomában

A bátor is fél, csak szembenéz a félelmeivel. Március közepén a „Félelmeink nyomában” című esten megtudhatjuk, hogy hogyan lehet a valós veszélyeket a helyükön kezelni és hogy mit tehetünk a félelmeinkkel, legyen az a betegségtől, a világjárványtól való félelem vagy például a klímaszorongás.


Fotó: Jónás Jácint 

Az est során Jankovics Anna és Jaskó Bálint, a Nézőművészeti Kft. vendégművészei humoros jelenetekben elevenítik föl életünk jellemző pillanatait, Szőnyi Lídia pedagógiai szakpszichológus pedig a tudományt hívja segítségül a beszélgetéshez.

A nyuszi, a sonka és a feltámadás

Talán a húsvéti ünnepkörhöz tartozik a legtöbb olyan egyházi eredetű hagyomány, amely a hétköznapi életünkben is él. A húsvéthoz kapcsolódó szokásaink között vannak profán és szakrális rituálék, amelyek közt akadnak magyar népi eredetűek és külföldről átvettek.  


Fotó: Jónás Jácint 

Március végén „A nyuszi, a sonka és a feltámadás” címmel megrendezett esten a húsvéti ünnepkör szimbólumait járja körül Szám Kati Dyekiss Virággal, a néprajztudományok doktorával és Bese Gergő Péter katolikus pappal.  

Az egyes felvételek a Képmás magazin YouTube csatornáján érhetők el: www.youtube.com/kepmas-magazin


Fotó: Jónás Jácint 

A Képmás-estekről

Az esteknek immár évtizedes hagyományuk van. Szórakoztató, feltöltő programok, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel, vendégei ismert arcok (szakemberek, művészek, népszerű véleményvezérek), akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt.

A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg. A jelenlegi online estek felvételének helyszíne a Várkert Bazár. 

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek
Ugrás az oldal tetejére