Jelenlegi hely

Gombapaprikás - Kipróbált recept lépésről lépésre!

Gombapaprikás: nem más, mint gombapörkölt tejföllel behabarva. A tejfölös habarás szükségtelenné teszi hozzá a salátát (ha mégis: uborkasaláta illik hozzá).

Gombapaprikás recept

Elkészítési idő: 55 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 kg gomba (termesztett csiperke
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál piros édes fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 lapos evőkanál liszt
  • 1 kis csokor petrezselyem

Előkészítés

  • A gombát megtisztítod, megmosod. Ne áztasd, mert sok vizet vesz fel.
  • Feldarabolod (ne túl vékonyra).
  • A hagymát felaprítod, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldarabolod. Ha zavar a paradicsom héja, tedd egy-két percre forró vízbe, utána a héjat könnyen eltávolíthatod.
  • A petrezselymet apróra vágod.

A gombapaprikás elkészítése

1.    A zsírt egy lábasban felolvasztod.

2.    Megpárolod benne a hagymát és a zöldpaprikát.

Gombapaprikás - Így dinszteld a hagymát

3.    Leveszed a tűzhelyről, beleteszed a pirospaprikát, elkevered, hogy a zsírban feloldódjon.

Gombapaprikás

4.    Hozzáadod a paradicsomot. Levet fog engedni, így a paprika nem fog leégni (keserű lenne). 

Gombapaprikás

5.    Nagyon kevés vizet teszel hozzá.

6.    Ráteszed a feldarabolt gombát, megsózod és fedő alatt puhára párolod.

Gombapaprikás

Gombapaprikás

7.    Közben elkészíted a habarást: a tejfölben jól elkevered a lisztet, majd annyira felhígítod a gomba levével, hogy önthetővé váljon.

8.    A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod.

9.   A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod. 

Gombapaprikás

10. Ha hígnak találod, forrald egy kicsit tovább, ha túl sűrű lett, kevés vízzel felhígíthatod.

 

A gombapaprikás tálalása

Tálald nokedlival vagy kifőtt tésztával. Az egészet szórd meg a vágott petrezselyemmel. Ha hozzájutsz knédlihez, azzal is finom lesz.

Gombapaprikás

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei. 

 

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

A rászorulók támogatása nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos, de az ünnepi időszak különösen jó lehetőséget teremt a segítésre. Hoztam pár ötletet, hogy milyen módokon tehetünk jót:
Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

A téli hónapokban gyakran tapasztalható fáradtság és energiahiány a hideg időjárás, a rövid nappalok és a kevesebb napfény miatt alakul ki. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy energikusabbnak érezd magad ebben az időszakban:
Apák a gyermeknevelésben

Apák a gyermeknevelésben

Hogyan élhetik meg valóban a szülőséget az édesapák?
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére