Jelenlegi hely

Új otthont nyitott a Szimbiózis Alapítvány

A Szent Mihály Házba hamarosan tizenketten költözhetnek be, így az alapítvány már több mint ötven fogyatékkal élőnek tud lakhatást biztosítani.

 

 

|A fogyatékkal élők napközben az alapítvány műhelyeiben dolgozhatnak, így értékteremtő helyi lakosokká válnak.

 

 

szimbiozis_avato_170127_ja_3.jpg

 

Szent Mihály Ház átadó ünnepség - fotó: Juhász Ákos

 

A Baráthegyi Majorság új épülete tizenkét fogyatékkal élőnek jelent új otthont. Az alsó szintre nyolcan költözhetnek be, a felső szintre pedig négyen. Mindenkinek külön szoba jár. Az új otthon egy nagy összefogásnak köszönhetően épülhetett fel.

szimbiozis_avato_170127_ja_28.jpg

A Szimbiózis Alapítvány otthonaiban már több mint ötvenen élnek, de továbbra is hosszú a várakozási lista.

A nemzeti színű szalag átvágása után leleplezték a Szent Mihály ikont, köré pedig csillagok kerültek, rajtuk azoknak a támogató szervezeteknek a neveivel, akik sokat segítettek a ház felépítésében és berendezésében. Többek között Miskolc város önkormányzatának csillaga is felkerült a ház falára.

szimbiozis_avato_170127_ja_12.jpg

– Ez az együttműködés, ami a Szimbiózis Alapítvánnyal megvalósult, példaértékű tevékenység az autista személyek megsegítésére és mi szeretnénk továbbra is segíteni őket – mondta Pfliegler Péter, alpolgármester.

A Szimbiózis Alapítvány nemcsak lakhatást biztosít a fogyatékkal élőknek, hanem munkát is ad nekik, hiszen az alapítvány műhelyeiben dolgozhatnak. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint ez azért nagyon fontos, mert korábban évtizedekig az volt az elfogadott, hogy a fogyatékkal élő embereket a társadalmon kívül kell segíteni.

szimbiozis_avato_170127_ja_35.jpg

– A fogyatékos embereket be kell hívni társadalmunkba, be kell hívni a saját közösségeinkbe, mert együtt tudunk közös, összetartó az integrációt elősegítő társadalmat építeni – hangsúlyozta Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly szerint a Szimbiózis Alapítvány munkája a kormányzat számára egy modell, hiszen rengeteg tanulságot nyújt a számukra. 

Miskolc TV

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére