Jelenlegi hely

Az év esélyteremtő munkahelyei – díjátadás és konferencia Miskolcon

Borsod megyében körülbelül 40 ezer, ebből Miskolcon 10 ezer megváltozott munkaképességű ember él.

 

A Szimbiózis Alapítvány elnöke szerint közülük mintegy ötezer embernek kellene elhelyezkednie a munkaerő-piacon. Ezt segíti a Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács. A helyi kezdeményezés, az állami, önkormányzati, gazdasági-vállalati, illetve szakmai és civil szervezetek összefogásával támogatja a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését a munka világában.

 

 

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_16.jpg

Fotó: Végh Csaba

A cél az lenne, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember el tudjon helyezkedni a munka világában. Ehhez olyan munkahelyekre van szükség, mint például a MÁV Rendelőintézet. Itt jelenleg négy megváltozott munkaképességű dolgozik. A konferencián az orvos-igazgató is átvehette az Év Esélyteremtő Munkahelye elnevezésű díjat.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_15.jpg

- A társadalmi összefogás keretében lényeges, hogy a csökkent munkaképességűek helyzetén javítsunk, természetesen önmagunkban ezt egyedül nem tudjuk megtenni, hanem társadalmi összefogásra van szükség – mondta Kása Miklós, a MÁV Rendelőintézet orvos-igazgatója.

A csökkent munkaképességűek elhelyezkedésében nemcsak a munkáltatóknak van nagy szerepük.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_08.jpg

-  A célcsoportnak az elérhetősége és felkészítése nem áll azon a szinten, hogy tudjanak is dolgozni, és akkor nagy kérdés az, hogy mit lehet tenni annak érdekében összefogással, hogy ezt az utat tudjuk támogatni – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_03.jpg

A Szimbiózis Alapítvány egy olyan programot valósít meg, aminek köszönhetően a megváltozott munkaképességű álláskeresők képzettsége és a munkáltatók igénye találkozik.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_01.jpg

- A legfontosabb az az, hogy megpróbáljunk jelentős lépéseket tenni abban az ügyben, hogy munkát tudjunk adni mindazoknak, akik motiváltak. Erről Kiss Gábor alpolgármester szólt. Magyarországon először Miskolcon került be a Helyi Esélyegyenlőségi programba a Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács létrehozása. Kiss Gábor alpolgármester elmondta, hogy például a Terület- és Településfejlesztési Európai Uniós programból finanszírozott foglalkoztatási paktumon belül is lehetőség lesz arra, hogy megváltozott munkaképességűeket képezzenek.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_14.jpg

- Ennek egy külön gondolkodásmódja lesz, hogy mi a feladatunk azokkal, akik valamilyen módon hátránnyal küzdenek, például mozgáskorlátozottak, nyilván nagyon sok munkahelyre alkalmasak lehetnek, de ez egy speciális feladat. Lehet, hogy egy speciális képzést, speciális támogatást vagy pedig a munkahelynek a bizonyos szintű átalakítását igényli az, hogy őket ott foglalkoztatni lehessen - nyilatkozta Kiss Gábor alpolgármester.

A Szimbiózis Alapítvány megváltozott munkaképességűeket segítő programját az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

szimbiozis_konferencia_161212_vcs_07.jpg

- Olyan helyi szereplőket kerestünk, akik képesek és hajlandóak együttműködni a térségben, városban, város környékén lévő foglalkoztatókkal és a rehabilitációs foglalkoztatás terén már valamiféle jó példával elől jártak. Itt ez történik. Tulajdonképpen a munkahelyek megkeresése, a munkára kész személyes felkészítése és a nyomon követésük az egyik legfontosabb feladat – mondta a rendezvényen Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Borsod megyében körülbelül 40 ezer, ebből Miskolcon 10 ezer megváltozott munkaképességű ember él. A Szimbiózis Alapítvány elnöke szerint közülük mintegy ötezer embernek kellene elhelyezkednie a munkaerő-piacon.

Miskolc Tv/minap.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Szeptember az új január - őszi tippek az egészségéért

Sokan mondják, hogy szeptember az új január. A nyári lazulás után sokan motiváltabban érkeznek vissza az edzőtermekbe. Hogy a kezdeti lelkesedés pár hétnél tovább tartson, érdemes szakemberrel konzultálni és konrét célokat meghatározni.
Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Ki mondta, hogy az ősz unalmas legyen?

Az ősz számos lehetőséget kínál, hogy a gyerekek számára izgalmassá és élvezetessé tegyük ezt az évszakot. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek segítenek felfedezni az ősz szépségeit és kihasználni az évszak sajátosságait a családi élmények során.
Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Végzetes mondatok a gyereknevelésben!

Vannak olyan végzetes mondatok, amit a szülők később megbánnak. Van pár ismétlődő dolog, amit ha gyakran mondunk gyerekeinknek, akkor azzal akár hosszú távon nehezítjük meg a gyerek és a magunk életét is.- Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Ugrás az oldal tetejére