Jelenlegi hely

DOWN DADA BEMUTATKOZÁS

A Down Dada szolgálat fő céljai a sorstársi mellé állás és a tapasztalatok átadása. A Dada működése  komplementáris: olyan kérdésekre tud válaszolni a Down Dada, melyekre általában sem a szülész, sem a gyermekorvos, sem az egészségügyi szakszemélyzet nem képes, hiszen hasonló sorsú szülőről van szó. A Down Dada tehát mind a Down szindrómás újszülött szüleit, mind kórházi személyzet és az egészségügyi szakdolgozók munkáját segíti.

A szolgálat a Down baba születése miatti traumát segíti feldolgozni a családnak. Fő céljai a sorstársi mellé állás és a tapasztalatok átadása.

Forrás : www.downalapitvany.hu

 

Partiné Szemes Rita vagyok, férjem Parti Csaba.
2013-ban lettünk B.-A.-Z. Megye Down dadái, hisz nekünk is van egy down szindrómás kislányunk, aki 2012-ben született.

Van két egészséges gyermekünk is: kisfiúnk 2010-ben, kislányunk pedig 2016-ban született.

Egy frissen érkezett Down-szindrómás baba szülei számára a sorstársi segítség, az információk és a lelki támogatás óriási segítség!

A Down-szindrómás gyerekek születésével és nevelésével kapcsolatos tapasztalatok, érzések feladatok és megoldási lehetőségek többségében nem közismertek. Sok család akkor találkozik először ilyesmivel, amikor a saját Down-szindrómás gyerekük megszületik. A sokkot épp az okozza, hogy ezzel hirtelen egy ismeretlen – és félelmetes – terepre kerülünk, ahol nem tudjuk, mi mit jelent és hogyan működik. Ebben tudunk segíteni!

A korai fejlesztés, a gyógypedagógia, gyógytorna elengedhetetlen része a megfelelő fejlődésükhöz, amiben szintén segítséget tudunk nyújtani!

A mi életünk jelentős mértékben színesedett és gazdagodott a kislányunk megérkezésével. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy olyan utakon megyünk mostanában, amerre önszántunkból nem mentünk volna. Ennek következtében új ajtók, új ablakok nyílnak előttünk.
Teljes és boldog családi életet élünk és szeretnénk, ha ezt egy down szindrómás gyermek születése után a családok minél hamarabb megtapasztalhatnák.

Keressenek bizalommal.

Rita

 

B.-A.-Z. Megye Down dadája elérhető az alábbi címeken:

Telefon: 0630 295 6734

e-mail: miskolciotthonsegitunk@gmail.com

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Ugrás az oldal tetejére