Jelenlegi hely

Vidám család

Beküldő lakhelye: Baranya megye

Pályázat tartalma: szöveges válasz az első két kérdésre.

Mi okoz számodra legnagyobb örömöt a gyermekeiddel kapcsolatban?

Látni az örömüket, boldogságukat.

Ha boldognak és elégedettnek látom őket. Amikor jókat beszélgetünk és a közös programokon mindegyikük jól érzi magát. Nem veszekednek és segítik egymást. Ha jóban-roszban kitartanak egymás mellett.

Mi a legnehezebb számodra a gyermeknevelésben?

A testvérek közötti viták kezelése.

Itt több választ is megjelölnék. pl. nehezen mesélnek a velük történtekről. Nagyon szeretném, ha tudnánk beszélni az érzéseikről a velük történt dolgokról,mit hogyan élnek meg. És ebben tudnék is segíteni nekik ne csak az általános a saját szüleimtől hallottakat mondanám, amitől néha magam is kiakadok, hogy lehetek ilyen. Folyton egymást szidják nem látják hogy ugyanazt cselekszik saját maguk is. 19 és 17 évesek mégis képesek összeveszni és verekedni azon hogy az egyik megette a másik pattogatott kukoricáját vagy felhúzta a zokniját. Nem igazán vagyok következetes a szabályokat nehéz betartatni velük. Ha egyszer is megengedtem valamit vagy elengedtem a büntetést rögtön visszaéltek vele és vissza dumáltak, de a múltkor is lehetett, akkor most is. Mindig más a hibás. A 17 éves nem szereti saját magát nincs önbecsülése. A 19 éves túl nagyra tartja magát csicskáztatja az öccsét. Nem tudok igazságot tenni közöttük, ha külön vannak mindegyikkel nagyjából szót értek. Nehéz a fiúk kamaszkori problémáit kezelnem és jó tanácsot adni nekik.

Miért szeretnél részt venni a szülői kommunikációs tréningen?

Szeretném, ha sikerülne jó kapcsolatot kialakítani a gyerekeimmel és a segítségükre tudnék lenni a kamaszkor okozta nehézségek elviselésében. Nagyon rosszul érzem magam, ha nincs meg a családi béke és megfelelési kényszerben élünk, mert sokszor sajnos ez a helyzet. Szeretnék velük vidáman és őszintén élni, hogy bármikor tudjunk bármilyen problémáról nyugodtan higgadtan beszélni és közösen megoldást találni. Tudjunk örülni a másik sikerének az örömeinket is meg tudjuk élni és megosztani a másikkal. Szeressenek haza járni és ne máshol és másban esetleg hangulat javító szerekkel keressék a boldogságot.

 

A feltöltött kép illusztráció, nem a pályázó saját képe.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Házi nasik zabpehelyből - nem csak gyerekeknek!

Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges házi készítésű nassolnivalók zabpehelyből. Íme a kedvenc receptjeim!
Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Csomagoljunk egészséges tízórait és uzsonnát gyermekeinknek!

Szeretném megkönnyíteni az iskolakezdést a szülők részére. Ha a gyermek háromszori étkezést kap az iskolában, az anyukák nagy része, akkor is aggódik: „eszik-e eleget?” „szereti-e, amit bent kap?” „megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jut-e?” És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a mai gyermekek nagy része nem rajong az egészséges ételekért. Íme néhány hasznos tipp, hogy könnyebb legyen!
Ugrás az oldal tetejére