Jelenlegi hely

Egy éves a seriff-rendszer Miskolcon

Egy éve álltak szolgálatba a seriffek Miskolcon.

 

Akkor mind a 20 választókörzet saját körzeti rendészt kapott. Feladatuk a lakossággal való kapcsolattartás, de találtak már elkóborolt gyereket és lakástüzet is észleltek már a seriffek.

korzeti_rendeszet_151027_ja_2.jpg

fotó: Juhász Ákos

Egy év alatt mintegy 23 ezer esetben intézkedtek.  A seriff-rendszer az országban elsőként indult el Miskolcon. Azóta több nagyváros is jelezte, hogy átvenné a miskolci mintaprogramot.

Egy éve, hogy esküt tettek a seriffek.  Összesen 20-an, így minden körzet saját rendészt, azaz seriffet kapott. A seriffek naponta járják saját körzetüket, így jól ismerik a problémás pontokat. De a lakók is tudják, kihez kell fordulniuk segítségért, ha baj van.

korzeti_rendeszet_151027_ja_16.jpg

A seriffek nem csak a lakókkal, de helyi szervezetekkel, üzletekkel és az önkormányzati szervekkel is tartják a kapcsolatot.

-Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Városgazda munkatársaival és az önkormányzati képviselővel szoros, napi jellegű legyen a kapcsolat. Ez adja meg az alapját annak, hogy rendet tudjunk fenntartani, meg tudjunk oldani a problémákat és reagálni tudjunk a lakosság bejelentéseire. - mondta Kovács László Csaba, a MIŐR közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője. 

korzeti_rendeszet_151027_ja_8.jpg

A körzeti rendészek egy év alatt mintegy 23 ezer esetben intézkedtek. Közbiztonsági feladataik mellett találtak már elkóborolt gyereket, de észleltek már lakástüzet is. A seriffek eddigi munkájáról bővebb összefoglalót november hetedikén, a Miskolci Naplóban láthatnak a Miskolc Televízió nézői.

Miskolc TV

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére