Jelenlegi hely

Esélyegyenlőség gyermekszemmel

Kiállításmegnyitó november 21-én

MEGHÍVÓ

az Egyenlő Bánásmód Hatóság 
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Referense tisztelettel és szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 
II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban 
3530 Miskolc, Görgey u. 11. szám alatt 
megnyitásra kerülő

"ESÉLYEGYENLŐSÉG GYERMEKSZEMMEL"

című időszakos kiállításának megnyitójára.

2016.11.21. napján, hétfőn 16.30. kezdettel.

Megnyitó beszédet mond: 
Dr. Hronszky Regina 
EBH B.-A.-Z. Megyei esélyegyenlőségi referens, ügyvéd.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a TÁMOP 5.5.5/08/1 "Diszkrimináció elleni küzdelem- társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése" című project keretében 2009 és 2013 között a társadalom érzékenyítésére és a hatóság szolgáltatásainak népszerűsítésére, valamint széles körű tudásmegosztással a jogtudatosság fejlesztésére vállalkozott.

Az egyenlő bánásmód-referensi hálózat kialakítása az önálló tananyag felhasználásával történt képzések, a diszkriminációs mechanizmusokat feltáró társadalomtudományi kutatások mellett a komplex kommunikációs eszközöket használó project egyik legsikeresebb aktivitása a 2010-ben a fiatalok a diszkrimináció ellen című ifjúsági akció lebonyolítása volt.

A pályázati felhívásra 332 grafika és festmény, 18 szobor és 7 fénykép valamint 59 novella érkezett, melyből a legkifejezőbb alkotásokat állítja ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság engedélyével a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban a nagyközönség elé a megyei referens, Dr. Hronszky Regina, mert ezeket a kimagasló kifejező és gondolatébresztő munkákat minél több embernek látnia kell és a megye legnagyobb és leglátogatottabb könyvtárától nemesebb kiállítóhelyet keresve sem lehet találni.

A kiállítás másik eleme az Egyenlő Bánásmód Hatóság által meghirdetett Design pályázat győztes alkotásainak a közzé tétele, mely a hatóság arculatának, a külvilág felé történő megjelenésének kialakulását mutatja, a pályázat győztese a megalkotója annak a logónak is, mely mindenféle megnyilvánuláskor először ötlik szembe, ezzel azonosítható a hatóság.

A kiállított művek az Egyenlő Bánásmód Hatóság kommunikációjához kapcsolódó kreatív arculatban is visszaköszönnek, mind a plakátok, mind a szórólapok levélpapírok internetes megjelenés, mind az ajándéktárgyak felületén, melyekből látható a kiállítás harmadik eleme a tárók tartalma.

Dr. Hronszky Regina megyei referens szeretettel és büszkén ajánlja az érdeklődők figyelmébe a kiállítást.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére