Jelenlegi hely

Megérkezett a kánikula

Idén először adtak ki figyelmeztető előrejelzést. Ma már délelőtt is 30 fok fölött volt a hőmérséklet Miskolcon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőség tovább fokozódik.

Bővebben:megnyitás után

 

Nyolc északnyugati megye kivételével az egész országra citromsárga figyelmeztetést adtak ki. Napról napra egyre jobban melegszik a levegő és csak vasárnaptól számíthatunk enyhülésre.

 

A Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály másodfokú hőségriasztást adott ki Borsod megyére. Arra kérnek mindenkit, hogy a szokásosnál is többet igyanak, leginkább vizet, ásványvizet és kerüljék a kávét, valamint az alkoholos italokat. A zsíros ételek helyett válasszunk inkább könnyű salátát. Senki ne felejtse otthon a napszemüveget, napozáshoz a magas faktorszámú naptejet, és viseljünk világos pólót, rövid shortot.

 

Erdődiné Molnár Zsófia meteorológus ismertette, vasárnap éjfélig rendelték el a hőségriadót. A meteorológiai szolgálat pedig figyelmeztető előrejelzést, nevezetesen a mi megyénkre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt.

 

– Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 25 fok fölött alakul, de várhatóan itt, a mi megyénkben nem éri el még a 27 fokot – fűzte hozzá.

 

Farkas Ildikó/minap.hu

Fotó: Juhász Ákos

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére