Jelenlegi hely

Miskolci Felnőttképző: újabb esély az álláskeresőknek!

A Miskolci Felnőttképző Központ mind városi, mind regionális szinten alapintézménynek számít a szakmai ismeretek elsajátításában.

Bővebben: megnyitás után

 

Igényesen kialakított gyakorlati helyet kínál a megyében működő szakképző iskolák számára, felszerelt műhelyekkel és laboratóriumokkal segíti a gyakorlatorientált oktatást.

Az OKJ-s szakképesítést adó programok mellett kompetencia alapú és nyelvi programok megvalósításával is foglalkozik, de az államilag támogatott munkaerő-piaci képzési pályázatok is nagy hányadát adják tevékenységüknek. 2015-ben számtalan hiányszakmában gondoskodtak utánpótlásról, képeztek többek között targoncavezetőket, emelőgép-kezelőket, ívhegesztőket és fröccsöntőket is.

– Nagy szükség van minden olyan képzőintézményre, amely a piac igényeit igyekszik kiszolgálni. Nekünk tavaly az egyik leginkább keresett szakmában, a hegesztés területén 5 tanfolyam lebonyolításával sikerült 80 fő álláskereső munkához jutását támogatni – mondta el a Felnőttképző vezetője, Szalay Sándor. – A régió nagyvállalatai is egyre inkább együttműködő partnerként tekintenek ránk. Ennek keretein belül valósult meg tavaly - a piaci elvárásokra reagálva - a Robert Bosch Power Tool Kft. igényeihez igazítva a gyártósori operátor képzésünk. Magáról a folyamatról szólva Szalay Sándor hozzátette: a vállalatok igényei alapján szervezett képzési programok a munkaerő-igény bejelentésével kezdődnek. A gyártósori operátor képzés megvalósításának lehetőségét a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkozatási Főosztálya által kiírt pályázaton nyerték el, a program az EU-s támogatásnak köszönhetően a munkáltató számára ingyenes volt. – A kiválasztástól a vizsga lebonyolításáig folyamatos a képző cég és a munkáltató közötti együttműködés és információcsere. Ennek köszönhetően csak olyan személyek kerülnek a képzési csoportba, akikkel megvalósítható a hosszú távú együttműködés. A vállalat-specifikus tudáselemek meghatározásáról közösen döntünk csakúgy, mint a gyakorlati képzés helyéről és szakoktatóiról. Az együttműködés a Robert Bosch Power Tool Kft.-vel is eredményes volt: a tizenegy fős csoportból kilencen végezték el a tanfolyamot, és közülük nyolcan már munkába álltak a megrendelőnél – tette hozzá a Felnőttképző igazgatója.

– Együttműködő partnereink kiválasztásakor, a képzéseket illetően is arra törekszünk, hogy a piacon elérhető legmagasabb színvonalú képzést a legversenyképesebb áron kapjuk meg. Ennek elengedhetetlen feltétele a megfelelő szakmai háttér és tapasztalat a partner részéről – ezt már Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója mondta. – Együttműködésünk a Miskolci Felnőttképző Központtal nagy múltra tekint vissza és - többek között a folyamatos szakmai egyeztetéseknek köszönhetően - eredményes. A gyártósori operátor képzés eredményével elégedettek voltunk, ez alapján további csoportok indítását tervezzük, de tekintettel arra, hogy a vállalat munkaerő igénye jelentős, ezeket a csoportokat a jövőben nagyobb létszám jellemzi majd – tette hozzá a gyárigazgató.

A Felnőttképző Központ a Miskolc Holding Zrt. vállalataként működik, ami tovább növeli a jelenleg álláskeresők munkához jutási esélyét. A Miskolc Holding ugyanis kapcsolatban van a városban működő nagyobb vállalatokkal, klaszterekkel és szakmai szervezetekkel, rálátása van a közfoglalkoztatotti állományra, közvetlen információt kap az egyes cégek munkaerő-piaci igényeiről, fejlesztési szándékairól, így közvetítő szerepe van a vállalati szféra és a képzőintézmény között.

minap.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére