Jelenlegi hely

Forrás keresztény Óvoda

Címe: 3416 Tard, Béke tér 3
  Telefonszáma: +36(49)500-087
  E-mail címe: forrassuli@gmail.com

Az intézmény megnevezése: Forrás keresztény Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  Címe: 3416 Tard, Béke tér 3
  Székhelyének megyéje: Borsod-Abaúj-Zemplén
  Az intézmény vezetője: Pető Józsefné
  Beosztása: intézményvezető
  Telefonszáma: +36(49)500-087
  E-mail címe: forrassuli@gmail.com
  Ellátott alapfeladatok: óvodai nevelés, általános iskolai nevelés-oktatás (alsó tagozat), általános iskolai nevelés-oktatás (felső tagozat), szakiskolai nevelés-oktatás (közismereti képzés), szakiskolai nevelés-oktatás (szakképzés), alapfokú művészetoktatás zeneművészeti ágon, alapfokú művészetoktatás képző- és iparművészeti ágon
  A fenntartó megnevezése: Magyar Pünkösdi Egyház
  A fenntartó címe: 1143 Budapest XIV. kerület, Gizella út 37.
  A fenntartó típusa: egyházi jogi személy
  A fenntartó képviselője:
Kecser István
  Beosztása: főtitkár
  A fenntartó e-mail címe: info@epk.hu

Hozzászólások

Köszönjük a hozzászólást!

 

Nagyon szeretem ezt az óvodát, mert családias a hangulata, az óvodai dolgozók lelkiismeretesek. Mivel a kiscsoportosok a nagycsoportosokkal együtt játszanak, azért a kicsik már az első évben is hatalmasat fejlődnek, a nagyok pedig anyáskodnak a kicsik felett. Nekem a második kislányom is odajár kezdetektől fogva, és a legkisebb fiamat is oda fogom vinni. Ez nem is kérdés! Az óvónők nagyon kedvesek, szinte családtagnak számítanak az életünkben. Minden gyermekekm szeret(ett) odajárni. 

Mivel ez egy kis óvoda, kérem, hogy ne a hozzászólások mennyisége alapján értékeljék!

A mi óvodánk pici óvoda, egyetlen csoportja van csak. Ebben a legkisebbek és a legnagyobbak együtt vannak keresztény, családias, elfogadó légkörben. Ez a legkisebbeket látványos fejlődésre és változásra sarkalja. A legnagyobbakban az odafigyelés, elfogadás és a türelem képességét fejleszti. Szívesen segítenek a náluk kisebbeknek. De igazán jól azok járnak ebben az oviban, akiknek a fejlettségi szintje nem azonos mértékű az egyes képességek terén.  Itt lehetőségük van a náluk nagyobbakkal tartani, de ha valamiben lemaradtak, a kicsik között nem érzik magukat kevesebbnek a többieknél. Az óvodavezető fejlesztőpedagógus is egyben. Mindkét óvónő kedves, gyermekszerető, fantasztikus pedagógus. A dusok kedvesek, segítőkészek. Rajtuk kívül logopédus is foglalkozik a kicsikkel heti szinten és hetente fejlesztő tornára is van lehetőség, ami a dislexia, disgráfia és az SNI-gyanús gyerekek számára fontos fejlesztést biztosít. Az óvodában szövődő barátságoknak sem kell megszakadnia, az óvodások az anya intézmény általános iskolájában folytathatják a tanulást. Nekünk ez az óvoda valódi mentsvár.  Millió köszönettel tartozunk az óvónéniknek, ami megfizethetetlen. Egy másik helyről hoztuk át ide a keresztfiamat eléggé vegyes fejlettségi szinttel. Az okokat nem részletezném.... (csak pozitívan!) A lényeg, hogy az óvodától, mint olyantól a korábbiak ismeretében érthető okból rettegő, más gyerekekkel, idegen felnőttekkel kapcsolatot kötni nem tudó, még nem beszélő gyerek, naponta szívesen indult el ebbe az oviba. Ahol a nagyokkal rakhatta ki a puzzle-t percek alatt. Ahol megtanulta megosztani a játékokat és együtt vonatozott másokkal. Ahol megtanult együtt játszani a többiekkel, megszerette a zenét és amikor egycsapásra eleredt a nyelve, szépen fejlődött a beszéde is. Segítették, javítgatták, türelmesek voltak hozzá. Rengeteg szeretetet és dcséretet, biztatást kapott. Olyan szókincse volt kezdetektől, hogy mindenki csak dícsérte. Kiderült, hogy egy csomó mindent hamarabb tud, mint mások. Lassan rajzolni is elkezdett. Talán ez volt a legnehezebb. Ma már iskolás és igen, van még mit fejlődnie... van, amiből négy év lemaradást kellett behoznia. Nem volt egyszerű, tanárként és keresztanyaként gyakran beszélgettünk az óvónénikkel a tapasztalatainkról, mint ahogy tesszük ezt a kishúga esetében is, még ovis. Nála már nem is volt kérdés, hogy itt kezd, szerencsénkre.

A legkedvesebb óvoda Mezőkövesden a Forrás óvoda, ahogy belép az ember  a kapun úgy érzi hazaérkezett.Kis létszámú de hatalmas szívű emberek alkotják . A nagyobbik fiam nagyon hamar beszokot (pedig igen csak zárkozott kisfiú volt) ,de a szeretett teljes légkörben hamar feloldodott és örömel várta a napokat hogy újabb és érdekes dolgokat tanulhason, a második fiam (másfél évvel kisebb) is alig várta hogy Ő is ott maradhason végre és ezt a kedves és barátságos óvonőknek és dadusoknak köszönhetem akik ugy kezelik és tanitják a gyermekeimet mintha sajátjuk volna, mindig szánnak ídőt arra hogy meghallgasák ha valami problémája akad,  vagy ha nem tud elaludni, mellé fekszenek, pedig számtalan dolguk akadna mégis a gyermek az első, sokat fejlődnek hónapról  hónapra mert szeretettel és odafigyeléssel gondozzák öket.4 éve ismertem meg ezt az óvodát de nem adnám semmiért sem más ovodába a gyermekeimet, ezért az egyetlen kis lánykámat is rájuk bizom aki szintén várja hogy végre óvodába járhason 

Az óvodánkat nagyon szeretem.

Kis városban élünk, és az emberek félnek attól amit nem ismernek. Gyermekemmel állami intézményben kezdtünk, és később, 4 évesen érkeztünk ide. Most azt mondom, hála Istennek ezért az apró közjátékért! Mert másik oviból érkezve a gyermek és a felnőtt tud különbséget tenni.

Az óvodánkban van szeretet és elfogadás, segítő nevelés, fejlesztő pedagógus, mosolygó óvó nénik, következetesség,  kedves dadusok és segítők, akik a gyermemekért élnek - és nem fordítva. Ami nincs, az a harag, verekedés, hangos szó, elintézetlen ügyek, pletyka, gyűlölködés, egymás lenézése, elnyomása. Itt mindenki mindenkinek segít legjobb tudása és tehetsége szerint . Értem ezt a szülőkre is és a gyerekekre is. Egyetlen vegyes csoport van, ahol a nagyoktól tanulnak a kisebbek, ahol a   fejlődésben picit lemaradt gyerekek kiemelkedő teljesítményt nyújtva zárkóznak fel , önmagukat hozva versenybe ezzel. Mindezt kacagva, boldogan és szeretettel teli közegben. Ide tartozni kiváltság, a szülők mosolyogva köszönnek egymásnak (katolikusok, reformátusok, keresztények vegyesen) és nyugodtan tudnak menni a dolgukra, mert nem kell napközben a gyermek miatt aggódniuk. Itt béksség van. Itt szeretik a gyermekeimet .

Szeretem, hogy a gyermekeim Isten létezésének tudatában nőnek fel. Hogy énekelnek és történeteket hallgatnak a lelki pásztorunktól heti rendszerességgel. Hogy tudják, hogy van valaki aki a hétköznapokban is óvó figyelő szemekkel védi onnan fentről őket. El tudnak mondani egy asztali áldást. Szeretem, hogy nem kell félelemben élniük. Szeretem nézni, ahogy bontakozik ki az értelmük, egyéniségük és nem kell attól tartanom, hogy lenyesegetik a szárnyaikat. Olyan maximális szintje van itt az elfogadásra épülő következetes nevelésnek, amilyet álmomban sem gondoltam volna soha. 

S ha valaki megkérdi miért is jó a mi ovodánk? Rendszerint azt szoktam válaszolni: - Gyertek el a gyerekkel és nézzétek meg... Mert szavakkal elmondani lehetetlen. Mert sorolnám még. Itt élményeket kap a felnőtt és a gyermek. Stabil alapot ahonnan elrugaszkodhat , valóra váltani az álmait.

Kedves Olvasó, aki épp itt tart... Te tudod, mi lakik a gyermekedben? És mit adnál érte, ha az óvoda ebben partner lenne és nem ellenfél ?

Kíváncsi lettél ? Akkor gyere és láss csodát !

 

Akkor találtunk erre az ovira mikor legidősebb fiam nagycsoportos második fiam épp kis csoportos korú lett. Nagy öröm és nyugalom az anyai szívnek ha látja, hogy gyermekeit a szeretet és elfogadás légköre veszi körül. Míg az előző óvodát gyerekmegőrzőként a Forrás ovit ÓVÓ-da ként lehet bátran meglegetni. Azóta a nagyok kirepültek falai közül, most a legkissebbem kezdte meg az óvodai létet. És itthon két kedvenc játéka van legózunk vagy ovisat játszunk. Köszönet az óvónéniknek és dadusoknak s mindenkinek kinek része volt hogy létrejöhetett a Forrás Óvoda.

Azért szeretem gyermekem óvodáját, mert nagyon családias. Az óvónők és a dadusok nap mint nap szeretetteljes légkört teremtenek, kedvesek, türelmesek, befogadóak, körültekintőek és a gyermekeket is az egymás iránti szeretetre, tiszteletre, helyes viselkedésre tanítják és eközben szakmailag is rendkívül felkészültek.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére