Jelenlegi hely

Fejlesztették a rehabilitációs ellátást a miskolci Semmelweis kórházban |

Európai uniós támogatásból fejlesztették a rehabilitációs ellátást a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Bővebben: megnyitás után

 

A beruházás a pszichiátriai és a pulmonológiai területet érintette, a két épület felújítása, korszerűsítése mintegy 687 millió forintba került - mondta Tiba Sándor, az intézmény főigazgatója a projekt zárórendezvényén pénteken a borsodi megyeszékhelyen.

 

A program során a kórház pszichiátriai épületére még egy emeletet építettek, így a bővítésnek köszönhetően ott kapott helyet a pszichiátriai rehabilitációs osztály. Az újonnan épült és a felújított épületrészben kialakították a rehabilitációs ellátást segítő csoport- és terápiás szobákat is, amelyek a magasabb szintű betegellátást segítik.

 

Hozzátette: a pulmonológiai rehabilitációs fejlesztéssel a kórház székhelyén lévő volt tüdőgyógyászati épületet újították fel. A komfortosítás során kórtermeket és azokhoz tartozó vizesblokkokat is kialakítottak.

A főigazgató elmondta, a két épület építése, felújítása 686,8 millió forintból valósult meg, ahhoz 50,6 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is hozzájárult. Az orvosi műszer- és eszközbeszerzésre, a kórtermi bútorzatra 73,6 millió forintot költöttek, amelyet az Emmi 7,5 millió plusztámogatással egészített ki.

 

Az európai uniós pályázati előírásoknak megfelelően a teljes körű akadálymentesítés is része a projekteknek - mutatott rá Tiba Sándor, hozzáfűzve, hogy a beruházás részeként kialakítottak egy speciális laboratóriumot is, ahol a tüdőgyógyászati osztály által gondozott, valamint más intézmények betegeinek a vizsgálatát is el tudja végezni a kórház.

Koltai Áron, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) igazgatója kitért arra, hogy a miskolci fejlesztés egy térségen átívelő projekt részeként valósult meg, amelyben az észak-magyarországi régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása újulhat meg.     

 

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében 4 milliárd 830 millió forint uniós támogatással megvalósuló projekt célja, hogy csökkentse a lakossági hozzáférés földrajzi-regionális és ellátásbeli egyenlőtlenségeit, valamint javítsa a rehabilitációs szolgáltatások színvonalát az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztése révén - ismertette, rámutatva arra, hogy a beruházást 100 százalékban az Európai Unió és a magyar állam támogatta.

 

A projekt megvalósítására konzorcium jött létre, amelyben a konzorciumvezetői feladatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház látja el. A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórházat érint - jegyezte meg Koltai Áron. 
 

MTI

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére