Jelenlegi hely

Uniós fellépést sürgettek uniós szakértők a diszlexiások megsegítésére

Uniós fellépést, támogatást és programokat sürgettek szakértők a diszlexiával küzdők megsegítése érdekében egy szerdai konferencián az Európai Parlamentben.

George Zisszimosz, az oktatási ügyekért felelős Andrulla Vasziliu európai uniós biztos kabinetjének tagja ismertette, hogy körülbelül 45 millió azoknak a száma Európában, akik valamilyen tanulási problémával küzdenek, ezek között is a diszlexia keseríti meg a legtöbb ember életét: a lakosság 4-6 százaléka diszlexiás.

Zisszimosz  szerint el kell oszlatni azt a tévhitet, hogy aki diszlexiás, annak alacsony az intelligenciája, és soha nem fog megtanulni írni és olvasni. Megfelelő módszerekkel és a kellő idő ráfordításával mindenki megtanítható írni és olvasni - nyomatékosította a ciprusi oktatáspolitikus.

Michael Kalmár, az Európai Diszlexiaszövetség elnöke arra mutatott rá, hogy a diszlexiásoknak az uniós tagállamokban nyújtott támogatás nem elegendő. Kalmár szerint mind az Európai Parlamentnek, mind az Európai Bizottságnak lépnie kell ezen a területen. Margaret Malpas, a Brit Diszlexiaszövetség elnöke pedig kiemelte: minél előbb kiderül, hogy egy gyermek diszlexiás, és minél hamarabb elkezdődik a fejlesztés, annál jobb eredményeket lehet elérni.

A konferenciát a fideszes Kósa Ádám szervezte, aki megnyitó beszédében meggyőződésének adott hangot, hogy az uniós intézményeknek is állást kell foglalniuk ebben a kérdésben, amely több tízmillió európai állampolgárt érint.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?
Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Ugrás az oldal tetejére