Jelenlegi hely

Te hogyan ünnepelnéd a Szülők Világnapját?

Tudtad, hogy a  Szülők Világnapját (Global Day of Parents) június 1-jén ünneplik világszerte?

Az ENSZ Közgyűlése 2012. szeptember 17-én hozott határozatot, amely június 1-jét a Szülők Világnapjává nyilvánította, hogy elismerje és megünnepelje a szülők áldozatos munkáját és a gyermeknevelésben betöltött alapvető szerepüket.

Ez a nap kiváló alkalom arra, hogy kifejezzük szeretetünket és hálánkat a szüleink iránt. Hoztam néhány javaslat, hogyan lehet ezt a napot különlegessé tenni.

1. Közös időtöltés

Szervezz családi programot, például pikniket, kirándulást, vagy akár egy otthoni filmestét. Az együtt töltött minőségi idő erősíti a családi kötelékeket is.

2. Köszönőlevél vagy kártya

Írj egy személyes levelet vagy készíts egy kártyát, amelyben kifejezed, mennyire értékeled mindazt, amit a szüleid érted tettek. Ez egy kedves és megható gesztus lehet.

3. Ajándékok

Adj egy apró, személyre szabott ajándékot, amely kifejezi a háládat. Lehet ez egy emléktárgy, egy kedvenc könyv, vagy valami, amit saját kezűleg készítettél.

4. Közös vacsora

Főzz vagy rendelj valami különlegeset, amit együtt fogyaszthattok el. Az étkezés közbeni beszélgetések nagyszerű alkalmat adnak az emlékek felidézésére és a kapcsolatok mélyítésére.

5. Fotóalbum vagy videó

Készíts egy fotóalbumot vagy videót a közös emlékekből. Ez egy szép módja annak, hogy visszatekints a közös élményekre és megünnepeld a családi kötelékeket.

6. Pihenés és kényeztetés

Ha a szüleid keményen dolgoznak, adj nekik egy pihenőnapot. Vegyél részt a házimunkákban, vagy ajándékozz nekik egy spa napot, ahol kikapcsolódhatnak és feltöltődhetnek.

7. Közösségi események

Vegyetek részt a helyi közösségi eseményeken, amelyek a Szülők Világnapja alkalmából szerveződnek. Ezek az események gyakran lehetőséget adnak a közösségi kapcsolatok erősítésére is.

8. Virtuális ünneplés

Ha távol élsz a szüleidtől, szervezz egy virtuális találkozót. Videochat segítségével is kifejezheted szereteted és hálád, sőt, együtt is ünnepelhettek, még ha távol is vagytok egymástól.

A legfontosabb az, hogy szívből jövő módon ünnepelj, és olyan gesztusokat tegyél, amelyek kifejezik a szeretetedet és megbecsülésedet.

A szülők számára az egyik legnagyobb ajándék az, ha érzik, hogy fontosak és értékelik őket.

Dr. Regősné Oláh Zsanett

- Szegedimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére