Jelenlegi hely

Élménypedagógia szülőknek, kismamáknak

A tapasztalati oktatással a gyerekek olyan értékes életvezetési készségekre is szert tesznek, mint a problémamegoldás, a kritikus gondolkodás és a kommunikációs készségek - ezek mind elengedhetetlenek a felnőttkori sikerhez. Mindezek miatt rendkívül hasznos lehet a szülők számára, ha megismerkednek a tapasztalati oktatással, hogy segíthessenek gyermekeiknek a legtöbbet kihozni ebből az erőteljes tanulási módszerből.

Miért fontos, hogy elsajátítsd ezeket a játékokat?

Az élménypedagógiával kapcsolatos nagyobb ismeretek birtokában a szülők új lehetőségeket adhatnak gyermekeiknek a mélyebb tanulásra, segítve őket abban, hogy megtalálják a környezetükkel való értelmes kapcsolatteremtés módjait. Életre szóló készségeket ad nekik, amelyek a felnőttkorban is hasznukra lesznek.

Dióhéjban az élménypedagógiáról!

Az élménypedagógia a tanulás innovatív megközelítése. Ez a megközelítés azon az elképzelésen alapul, hogy a gyermekek akkor tanulnak a legjobban, ha aktívan részt vesznek a felfedezés folyamatában, és számos stratégiát kínál a gyerekek számára az ötletek felfedezéséhez és saját megértésük kialakításához. Sok esetben a kommunikációval, a csapatmunkával, a problémamegoldással és a konfliktusmegoldással kapcsolatos készségek kialakítását vagy fejlesztését segítő módszerként is alkalmazzák. Összefoglalva, az élménypedagógia alapvető eszközt nyújt a tudással való érdemi foglalkozáshoz, amely segít abban, hogy önálló gondolkodókká váljanak, akik képesek reflektálni saját tanulási tapasztalataikra. A korosztályos játékok ezekre épülnek.

Horváth - Majoros Krisztina élménypedagógia képzés szülőknek, kismamáknak - Pécs

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Sokunk, önmagunknak feltett napi kérdése ez, "Miért nem tudsz fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére