Jelenlegi hely

VÁNDORBÖLCSŐT INDÍT AZ ÉKKŐ EGYESÜLET

Miskolcon is lehet vándorbölcsőt igényelni a kisbabák érkezésekor.

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM Magyarországon több településen működik már és Erdélyben is a magyar közösségek szívesen fogadják a Falubölcsőt mely családokat köt össze és a helyben maradást segíti. Az Éltető Kapcsolatok Közössége, ÉKKŐ Egyesület is Vándorbölcső programot indított, szerte a Kárpát medencében, ahol egyesületi tagjaink tevékenykednek. Önkénteseink Magyarországon (Ajkán, Budapesten, Dunakeszin, Fóton, Miskolcon, Mohácson, Pécsen, Szegeden) Felvidéken (Nagykaposon, Királyhelmecen, Kassán), Partiumban (Nagyváradon), Erdélyben (Kolozsváron, Luka-Ilencfalván, Marosvásárhelyen, Kálnokon, Sepsiszentgyörgyön) vannak.

A Vándorbölcső program fontossága a mai helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a társadalmi összefogás, az egymásra való odafigyelés a segítés, az mind hozzájárul a családok harmonikus életének megvalósításához. Lehetőség nyílik a hagyományok megélése, a generációk közti kapcsolattartásra, a közösségek létrejöttére.

Az ÉKKŐ Egyesület miskolci csoportja, Oláhné Lajtos Julianna vezetésével is csatlakozott a kezdeményezéshez és Vándorbölcső programot indítunk, melyben a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány együttműködő partnerünk. Célunk, hogy Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében minél több újszülött kapjon ajándékba egy-egy bölcsőt, melyet addig használhat, amíg ki nem növi.
Egyesületünk tagjai a bölcső átadásakor köszöntik a családokat, a szülők esetleges kérdései során tapasztalatainkat át tudjuk adni, ezzel is segítve a család és a közösség összetartó erejét.

Reményeink szerint a Vándorbölcső program egy oda-vissza működő kapcsolattá válik, ahol az anyuka egy olyan biztonságot adó közösség tagja lesz. A helyi közösség a családok bevonásával képes lesz a folyamatos megújulásra a fennmaradásra, a hagyományok megélésére, átadására.

A kárpát-medencei összetartozást is erősíteni fogja, hogy a bölcsők egy részét átadjuk egy másik régiónak, így az erdélyi kisbabákat magyarországi, a felvidékieket erdélyi, míg a magyarországiakat felvidéki bölcsőben fogják ringatni. Már nyolc olyan bölcső van, ami várja kis lakóját és már kettő Miskolcon is. A bölcsők megtekinthetők a Szinvapark bevásárló központ első emeletén, ahol kiállítottuk őket.

    

A helyi közösségek és magán személyek együttműködését, támogatását és felajánlásait örömmel fogadjuk és továbbítjuk a családok felé.
A bölcső évtizedekig felhasználható, így nem termelődik újabb hulladék, és segíti a szülőket a kisbaba érkezésekor.

Bölcső igénylés és felajánlás: +36 30 905 8113

info@eltetokapcsolatok.hu       miskolciotthonsegitunk@gmail.com       

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Minden kiderült! Nagy sikerrel és sok tanulsággal zárult a Pécsimami és a Greendependet Intézet karbon-lábnyom pályázata!

Minden kiderült! Nagy sikerrel és sok tanulsággal zárult a Pécsimami és a Greendependet Intézet karbon-lábnyom pályázata!

Emlékeztek még az áprilisi nagy hírünkre? Az országban egyedüliként húsz Pécsimami olvasónak hoztunk el egy szuper lehetőséget, hogy megtudják: mennyi is a családjuk karbon-lábnyoma és tehessenek is azért, hogy ezt hatékonyan csökkentsék. A kutatás lezárult, mi pedig érdekes és fenntartható tanulságokkal jelentkezünk!
Ugrás az oldal tetejére