Jelenlegi hely

VÁNDORBÖLCSŐT INDÍT AZ ÉKKŐ EGYESÜLET

Miskolcon is lehet vándorbölcsőt igényelni a kisbabák érkezésekor.

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM Magyarországon több településen működik már és Erdélyben is a magyar közösségek szívesen fogadják a Falubölcsőt mely családokat köt össze és a helyben maradást segíti. Az Éltető Kapcsolatok Közössége, ÉKKŐ Egyesület is Vándorbölcső programot indított, szerte a Kárpát medencében, ahol egyesületi tagjaink tevékenykednek. Önkénteseink Magyarországon (Ajkán, Budapesten, Dunakeszin, Fóton, Miskolcon, Mohácson, Pécsen, Szegeden) Felvidéken (Nagykaposon, Királyhelmecen, Kassán), Partiumban (Nagyváradon), Erdélyben (Kolozsváron, Luka-Ilencfalván, Marosvásárhelyen, Kálnokon, Sepsiszentgyörgyön) vannak.

A Vándorbölcső program fontossága a mai helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a társadalmi összefogás, az egymásra való odafigyelés a segítés, az mind hozzájárul a családok harmonikus életének megvalósításához. Lehetőség nyílik a hagyományok megélése, a generációk közti kapcsolattartásra, a közösségek létrejöttére.

Az ÉKKŐ Egyesület miskolci csoportja, Oláhné Lajtos Julianna vezetésével is csatlakozott a kezdeményezéshez és Vándorbölcső programot indítunk, melyben a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány együttműködő partnerünk. Célunk, hogy Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében minél több újszülött kapjon ajándékba egy-egy bölcsőt, melyet addig használhat, amíg ki nem növi.
Egyesületünk tagjai a bölcső átadásakor köszöntik a családokat, a szülők esetleges kérdései során tapasztalatainkat át tudjuk adni, ezzel is segítve a család és a közösség összetartó erejét.

Reményeink szerint a Vándorbölcső program egy oda-vissza működő kapcsolattá válik, ahol az anyuka egy olyan biztonságot adó közösség tagja lesz. A helyi közösség a családok bevonásával képes lesz a folyamatos megújulásra a fennmaradásra, a hagyományok megélésére, átadására.

A kárpát-medencei összetartozást is erősíteni fogja, hogy a bölcsők egy részét átadjuk egy másik régiónak, így az erdélyi kisbabákat magyarországi, a felvidékieket erdélyi, míg a magyarországiakat felvidéki bölcsőben fogják ringatni. Már nyolc olyan bölcső van, ami várja kis lakóját és már kettő Miskolcon is. A bölcsők megtekinthetők a Szinvapark bevásárló központ első emeletén, ahol kiállítottuk őket.

    

A helyi közösségek és magán személyek együttműködését, támogatását és felajánlásait örömmel fogadjuk és továbbítjuk a családok felé.
A bölcső évtizedekig felhasználható, így nem termelődik újabb hulladék, és segíti a szülőket a kisbaba érkezésekor.

Bölcső igénylés és felajánlás: +36 30 905 8113

info@eltetokapcsolatok.hu       miskolciotthonsegitunk@gmail.com       

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Ugrás az oldal tetejére