Jelenlegi hely

VÁNDORBÖLCSŐT INDÍT AZ ÉKKŐ EGYESÜLET

Miskolcon is lehet vándorbölcsőt igényelni a kisbabák érkezésekor.

A VÁNDORBÖLCSŐ PROGRAM Magyarországon több településen működik már és Erdélyben is a magyar közösségek szívesen fogadják a Falubölcsőt mely családokat köt össze és a helyben maradást segíti. Az Éltető Kapcsolatok Közössége, ÉKKŐ Egyesület is Vándorbölcső programot indított, szerte a Kárpát medencében, ahol egyesületi tagjaink tevékenykednek. Önkénteseink Magyarországon (Ajkán, Budapesten, Dunakeszin, Fóton, Miskolcon, Mohácson, Pécsen, Szegeden) Felvidéken (Nagykaposon, Királyhelmecen, Kassán), Partiumban (Nagyváradon), Erdélyben (Kolozsváron, Luka-Ilencfalván, Marosvásárhelyen, Kálnokon, Sepsiszentgyörgyön) vannak.

A Vándorbölcső program fontossága a mai helyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a társadalmi összefogás, az egymásra való odafigyelés a segítés, az mind hozzájárul a családok harmonikus életének megvalósításához. Lehetőség nyílik a hagyományok megélése, a generációk közti kapcsolattartásra, a közösségek létrejöttére.

Az ÉKKŐ Egyesület miskolci csoportja, Oláhné Lajtos Julianna vezetésével is csatlakozott a kezdeményezéshez és Vándorbölcső programot indítunk, melyben a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány együttműködő partnerünk. Célunk, hogy Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében minél több újszülött kapjon ajándékba egy-egy bölcsőt, melyet addig használhat, amíg ki nem növi.
Egyesületünk tagjai a bölcső átadásakor köszöntik a családokat, a szülők esetleges kérdései során tapasztalatainkat át tudjuk adni, ezzel is segítve a család és a közösség összetartó erejét.

Reményeink szerint a Vándorbölcső program egy oda-vissza működő kapcsolattá válik, ahol az anyuka egy olyan biztonságot adó közösség tagja lesz. A helyi közösség a családok bevonásával képes lesz a folyamatos megújulásra a fennmaradásra, a hagyományok megélésére, átadására.

A kárpát-medencei összetartozást is erősíteni fogja, hogy a bölcsők egy részét átadjuk egy másik régiónak, így az erdélyi kisbabákat magyarországi, a felvidékieket erdélyi, míg a magyarországiakat felvidéki bölcsőben fogják ringatni. Már nyolc olyan bölcső van, ami várja kis lakóját és már kettő Miskolcon is. A bölcsők megtekinthetők a Szinvapark bevásárló központ első emeletén, ahol kiállítottuk őket.

    

A helyi közösségek és magán személyek együttműködését, támogatását és felajánlásait örömmel fogadjuk és továbbítjuk a családok felé.
A bölcső évtizedekig felhasználható, így nem termelődik újabb hulladék, és segíti a szülőket a kisbaba érkezésekor.

Bölcső igénylés és felajánlás: +36 30 905 8113

info@eltetokapcsolatok.hu       miskolciotthonsegitunk@gmail.com       

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére