Jelenlegi hely

Tonerdilemma – eredeti vagy alternatív verziót érdemes vásárolni?

Mikor új lézeres nyomtatót vásárolunk, minden esetben megkapjuk hozzá a gyári tonert is. Egy idő után azonban ezt muszáj lesz kicserélnünk, amikor kiürül. Ilyenkor jön a kérdés: vásároljunk megint egy eredetit, vagy esetleg próbálkozzunk egy alternatív verzióval?

Azt szinte mindenki tudja, hogy egy alternatív toner az eredetihez képest valamivel kevesebb nyomatig bírja. Ez igaz, viszont szinte minden más szempontból megvizsgálva kiváló ár-érték arány jön ki. A lézernyomtatók sokkal érzékenyebbek ugyan a minőségre, mint egy sima tintasugaras típus, ám az alternatív toner esetén sem kell az eszköz meghibásodásától tartani. A lézernyomtatók a festéket tulajdonképpen a papírra égetik, vagyis ebben az esetben a festék minősége igenis számít a nyomtatónk élettartamának megőrzésében, ám egy megbízható helyről vásárolt alternatív toner esetében ezzel nem lehet gond. A vásárlásnál azért oda kell figyelni pár dologra.

A fotó forrása: Proxima Studio / Shutterstock.com

Mire használjuk a nyomtatónkat és milyen minőségben?

Először is fontos megemlítenünk, hogy néha márka- és típusfüggő lehet az alternatív toner hatékonysága. Az alap fekete nyomatokat készítő daraboknál szinte sosincs gond. Például egy irodai Samsung M2070 toner esetében bátran használhatóak az alternatív verziók. Nem is véletlenül olyan népszerű ez a típus, hiszen elég könnyen kezelhető.

Honnan és milyen gyártótól vásároljunk alternatív tonert?

Ha úgy döntöttünk, hogy az alternatív darabból vásárolunk, azt is érdemes megnéznünk, honnan tesszük ezt meg. Mindenképpen megbízható webes áruháztól rendeljünk, ahol garantálják az alternatív megoldások minőségét is. Például a már említett Samsung Xpress M2070 nyomtató esetében az alternatív, de minőségi Samsung tonereket a jobb áruházak mindig garanciával kínálják.

A fotó forrása: Proxima Studio / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére