Jelenlegi hely

A tökéletes függönykarnis kiválasztása

Bár szemmagasság felett helyezkedik el, a függönykarnis legalább annyira fontos része a szobának, mint maga a függöny, ami rajta van. Közel sem mindegy, milyen anyagú vagy éppen stílusú darab díszíti a helyiséget, hiszen míg a függöny oldalról szegélyezi az ablakot, a karnis az, ami felülről fogja közre a kompozíciót.

 

A leggyakoribb típusok

A függönykarnisok legnagyobb klasszikusa a rúdkarnis, vagyis azon darabok, amelyek az ablak fölé rögzített rúdból, végelzáró díszből és különböző csíptetőkből vagy karikákból állnak. Ugyanakkor számos helyen találkozhatunk ma már sínre rögzített függönyökkel is, amelyek egyenesen a mennyezetre vannak felfogatva. Ezen darabok előnye, hogy a karnisok akár teljes egészében elrejthetők, a függönyök pedig az egész helyiséget ketté választhatják – azaz alkalmas a tér leválasztására, akár külön „szobák” kialakítására is.

Anyagok

A függönykarnisok anyaguk alapján két felé sorolhatók. A hagyományosabb, fa karnisok igazi klasszikus megjelenést kölcsönözhetnek, mégis a szobához alakíthatók a különböző színű pácok segítségével.

Ma már ugyanakkor gyakoribbak a fém karnisok, amelyek hagyományos színben, de akár fekete vagy arany festéssel is beszerezhetők. Ezek legnagyobb előnye a hatalmas rugalmasság, amit biztosítanak. Szinte minden fajta függöny, minden ízlés és szobai összkép elérhető velük.

Stílusok

Mivel a függönykarnis is fontos része egy szobának, természetesen nem mindegy, milyen stílusú darabot választunk. A fából készült, egyszerű végelzáró díszes darabok jól párosíthatók a hagyományosabb berendezéssel és a meleg, barátságos összhatásokkal. A legegyszerűbb fém rúdkarnisok igazi jolly joker-nek számítanak, hiszen szinte minden szobába jól illenek és a jövőbeli átrendezésekkel szemben is „ellenállóak”. 

A növénymotívumokkal vagy íves mintákkal díszített darabok egyszerre állják meg a helyüket barokkosabb helyiségekben, de akár letisztult terekben is, a szoba ékeként. Végül pedig, a sínek tökéletes választások lehetnek, amennyiben a térből egy részt leválasztanánk, teljes falas üvegfelületek elé helyeznénk függönyt vagy éppen részleteket rejtenénk el.

Bármilyen típusú függönykarnisra is legyen szükséged, az ANRO webáruházban garantáltan megtalálod, amit keresel. Számos termékkel, garantált minőséggel és kedvező árakkal várnak minden lakberendezni vágyót!

SZPONZORÁLT TARTALOM

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére