Jelenlegi hely

Tippek a megfelelő programozótábor kiválasztásához

Szülőként mindenki a lehető legjobb eséllyel szeretné elindítani gyermekét az életben. Ennek az egyik legjobb módja az, ha segítesz neki elmélyedni a különböző érdeklődési köreiben, köztük a programozás alapjaiban. Azok a diákok, akik részt vesznek programozótáborokon vagy kurzusokon, általában jobban teljesítenek az iskolában, mint társaik. Ezek a gyerekek a programozási nyelvek mellett a kritikus és analitikus gondolkodást is elsajátítják, sok más hasznos készség mellett. De mégis hogyan választhatsz ennyi programozótábor és kurzus közül, ami ma a piacon létezik? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyek alapján kiválaszthatod a megfelelő tábort gyermeked számára.


fotó: Envato Elements

Célok meghatározása

A megfelelő programozótábor kiválasztása előtt érdemes átnéznetek gyermekeddel a különféle lehetőségeket. Gondoljátok át, mi a célotok a táborral, és nézzétek át a lehetséges opciókat.

Milyen típusú programozás érdekli a gyermeked?

Mára már rengeteg programozási nyelv és iskola létezik, így érdemes alaposan utánanézni, mi a legjobb választás a gyermeked számára. A hagyományos programozástól, az app készítésen át egészen a játékkészítésig, szinte bármivel megismerkedhet gyermeked egy ilyen programozótábor folyamán. 

Mire szeretné gyermeked használni a megszerzett tudást?

Ha már megfogalmazódott bennetek egy konkrét cél, ami motiválja gyermeked a tábor elvégzésére, mindenképp érdemes megbeszélnetek. Már most érdemes gondolkozni a továbbtanuláson, vagy éppen a jövőbeli karrieren, illetve a specifikus projekteken, amiken szívesen dolgozna a szabadidejében. Lehet fontos szempont az is, hogy hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedjen meg, és alakítson ki barátságokat. Mielőtt végső döntést hoztok, mindenképp érdemes utánajárni a céloknak és motivációknak.

Mennyi tudást szeretne megszerezni a táborban?

Vannak lazább és intenzívebb táborok is, gyermekfüggő, hogy melyik illik hozzájuk igazán. Míg egy lazább tempójú tábor során nagyobb szerepet kap a játékosság, és lassabb ütemben ismerkedhet meg a programozással, addig egy intenzív tábor során gyors ütemben tanulnak, és sokkal nagyobb anyagrészt vesznek át. Érdemes az előképzettséget is megvizsgálni, hiszen egy teljesen kezdő gyermeknek kedvét szegheti, ha hirtelen egy túl nehéz programozótáborba csöppen, míg egy tapasztaltabb tanulót untathat a könnyebb tananyag.

Vannak egyéb céljai?

Érdemes rákérdezned gyermekednél, hogy van-e valami konkrét cél, ami miatt programozni szeretne tanulni. Lehet, hogy egy iskolai projekthez van rá szüksége, vagy úgy érzi, hogy az informatika órán könnyebb megérteni az anyagot ezzel a tudással.


fotó: Envato Elements

Programozótábor - ezekre figyelj a kiválasztásnál

A fent említetteken túl további dolgokat is érdemes figyelembe venni a megfelelő programozótábor kiválasztása előtt, amiket össze is gyűjtöttünk nektek.

Formátum

Át kell gondolnotok, hogy mi a legjobb mód a programozótáboron való részvételre. Online vagy tantermi, azt válasszátok ami a legmegfelelőbb gyermeked számára. Az online oktatás hátránya, hogy gyermeked figyelme könnyen elterelődhet, míg a tantermi oktatáson fizikailag meg kell jelenni, és hozzáigazítani az egész napot.

Nehézségi szint

Több nehézségi szint közül lehet választani, és a motiváció megtartása érdekében érdemes megvizsgálni gyermeked előképzettségét mielőtt beiratkoznátok. Teljesen kezdő, kezdő, középhaladó, haladó és profi csoportok közül lehet választani. Ha nem vagytok biztosak, mi a legmegfelelőbb szint, segítségért keressétek fel a kiválasztott iskolát.

Gyakorlatiasság

Fontos megnézni azt is, hogy a programozótábor az elmélet mellett mekkora hangsúlyt fektet a gyakorlati példákra, és mennyi gyakorlóanyagot, feladatot tartalmaz.

Oktató és társak

Érdemes információt szerezni az oktatókról és a szakmai hátterükről is, hogy megbizonyosodhass arról, hogy megfelelő képzésben részesítik-e majd gyermeked. A Logiscoolnál türelmes, megértő és segítőkész oktatók vannak, akik elismert szakembereknek számítanak. Naprakész tudással rendelkeznek, és ismerik a piacot, amiből gyermeked profitálhat.

Mielőtt programozótábort választanál gyermekednek, mindenképp beszélgessetek el a fentiek alapján, hogy a lehető legjobb tábort találd meg neki. Fontos, hogy a nehézségi szint illeszkedjen a tudásához, tisztában legyetek a céljaival és a programozás típusával. A megfelelő motivációval nem kerülnek bomlasztó tagok a csoportba, és egymás tanulási kedvét is fenntartják a résztvevők.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére